Stepančić junak drame nad dramama, Hrvatska dvaput gubila pa napravila preokret za pamćenje – piše Dražen Pinević, novinar SN.
 
HRVATSKA - ISLAND 31:27 (16:14)
HRVATSKA: Šego, Mandić, Duvnjak, Blažević, Horvat, Stepančić, Cindrić. Klupa: Stevanović, Šipić, Karačić, Štrlek, Musa, Bičanić, Vranković, Vida, Kozina.
 
Bila je to drama nad dramama. Hrvatska muška rukometna reprezentacija u svom je prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Münchenu pobijedila Island sa 31:27 (16:14), nakon dva preokreta i lude, furiozne završnice. Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bili su Luka Stepančić s 8 i Luka Cindrić sa 6 golova, dok je Island predvodio Aron Palmarsson sa 7 pogodaka.
 
Hrvatska je očekivano teškom pobjedom protiv Islanda otvorila SP u Njemačkoj. Mučili smo se s obranom, davali puno prostora protivniku, a oni su to odlično koristili. No, u presudnim trenucima uspjeli smo napraviti obranu 5-1 koja nas je povukla do pobjede s kojom se lakše diše i gleda prema drugom krugu. Trebalo je to da se skine veliki pritisak očekivanja s vrata. I zato zaslužuju pljeska, čak i kada nije bilo savršeno. No ima vremena.
 
Hrvatska je na otvaranju Svjetskog rukometnog prvenstva u Münchenu protiv Islanda igrala u gotovo domaćinskoj atmosferi
 
Na prvom susretu Makedonije i Japana bilo je 7100 gledatelja, a onda se dvorana počela puniti značajnije i broj gledatelja dogurao je do 10.000. Makar je cijena ulaznica 90 eura, makar je vrijedila za sva tri meča, ipak je Hrvatska pobudila najveće zanimanje. Tko bi gledao Japan i Bahrein…
 
Oboružani navijačkim rekvizitima i kockastim dresovima, naši su navijači lijepo napunili Olimpijsku dvoranu. I ono najvažnije - čuli su se. Mostar, Hum, Srakari, Mikleuš, Karlovac, Vinkovci, Velika Gorica, skupile su se naše zastave na ono malo mjesta koje nudi Olimpijska dvorana. Nijemci su se pripremili za doček, iz zvučnika se pola sata prije početka orilo Srce vatreno i, naravno, odmah je počela pjesma. Nakon toga pogodili su malobrojne Islanđane njihovom nogometnom Hakom koju su naši, naravno, bez problema prihvatili. Bilo kuda, Island svuda, u Rostovu ili Münchenu, svejedno, posao se znao…
 
Može se odmah u startu reći da Nijemci nisu pogriješili što su Hrvatsku postavili za nositelja skupine u Münchenu. U konačnici, njima se najviše isplatilo. Ovacijama je dočekana Hrvatska.
 
Na svakom stolcu dvorane bile su zakačene kartonske udaraljke i atmosfera je bila sjajna još i prije početka utakmice. Himne, kao i uvijek, vrhunac, pjevalo se sve u 16, kako i treba. Island je dobio poneki zvižduk, čisto da zna da mu neće biti lako. Navijači su sakrili Islanđane i očekivalo se da to naprave i igrači.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Dražen Pinević FOTO/Reuters