Mirko Filipović i Roy Nelson su se u američkom Uncasvilleu, na Bellator 216 priredbi, borili u dugo očekivanom revanšu, a hrvatski borac slavio je jednoglasnom sučevom odlukom – piše Danijel Starešinčić, novinar  t-portala.
 
Cro Cop je debitirao u Bellatoru te se revanširao Nelsonu za poraz koji se dogodio prije sedam i pol godina, kada je na UFC-u 137 Amerikanac pobijedio nokautom u trećoj rundi. Nakon tog poraza Filipović je zaključio svoju karijeru u UFC-u, a vratio se tek za jedan event (UFC Fight Night) i borbu protiv Gabriela Gonzage 2015. godine kada je stigao do pobjede u revanšu.
 
Što se tiče samog meča u prvoj minuti prve runde nije bilo ničega, ali zatim je uslijedila akcija, borba se vodila u klinčevima u kojima je Nelson pokušavao koljenima dok je Cro Copov repertoar oružja bio puno širi, prijetio je udarcima, šakama, koljenima, a sjeo je sjajno i jedan middle kick. Hrvatski borac bio je neusporedivo opasniji.
 
Naš gladijator u drugoj rundi bio je još dominantniji, sijevali su njegovi raznovrsni udarci nogom, rukama i koljenima u glavo i tijelo Amerikanca koji je još jednom pokazao koliko može podnijeti batina. S druge strane rijetki pokušaji Nelsona nisu iznenadili Cro Copa.
 
U trećoj rundi Nelson je krenuo na sve ili ništa, Cro Cop je bio spreman na izazove, iako ga je u zadnjoj minuti američki borac sruši na zemlju i stavio u podređeni položaj, no i tu je 'Debeljko' bio nemoćan.
 
Očekivano, Cro Cop je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, a to je razljutilo Nelsona koji mu odmah nije ni čestitao nego se pokupio u svoj kut, a dio publike naklonjene domaćem borcu čak je zviždao Hrvatu.
 
Mirko je sada u nizu od deset uzastopnih pobjeda. Inače, to mu je trijumf u 37. meču, u 11 je izgubio, dok su dva završila remijem.
 
PRENOSIMO t-portal PIŠE Danijel Starešinčić FOOT Igor Kralj/PIXSELL