U petak, 22. veljače, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2, Zagreb), u 18:00 sati održat će se Izborni Sabor Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).
 
Biraju se predsjednik i glavni tajnik, molimo sve zainteresirane da se do četvrtka, 21. veljače, do 12:00 sati jave s kratkim novinarskim životopisom i okvirnim planom rada na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
 
OBRAZLOŽENJE
 
Zbog stroge primjene Zakona o udrugama, predsjedniku, glavnom tajniku i Izvršnom odboru HZSN mandat prestaje 23. veljače 2019., o čemu smo obaviješteni u petak, 15. veljače iz Gradskoga ureda. Sukladno tome, prisiljeni smo sazvati izborni Sabor u vrlo kratkom roku, kako ne bismo HZSN-u i članstvu uzročili probleme zbog te činjenice, a u godini kad slavimo 70 godina postojanja i kad se spremamo za svečanost 6. travnja, na dan osnutka udruge 1949. godine.
 
Ispričavamo se zbog toga, no zakonski su razlozi ipak presudili. Upravo zbog toga na Saboru ćemo predložiti izmjene u Statutu koje će, nadamo se, olakšati proceduru za 4 godine.
 
Nadamo se da ćete doći na izbore u petak, 22.veljače u 18:00 sati, u prostorije HND-a u Zagrebu, Perkovčeva 2. Kao članu, obaveza vam je doći i glasati za predsjednika i glavnoga tajnika.
 
Nakon izbora pozvani ste na druženje.
 
PREDSJEDNIK 
Jura Ozmec