Ma, tako to rade prave momčadi. A ovaj Bjeličin Dinamo postaje, ili je postao prava momčad. Koja dobro zna što hoće. Ali još bolje zna što neće – osvrt Andrija Kačić Karlin, novinar portala Dnevno.hr
 
Čvrstina s kojom je Dinamo ušao utakmicu može se usporediti s granitom, a upornost i maštovitost u napadu može se usporediti s potezima mađioničara. U prvome dijelu sjajnim akcijama slomljena je gusto postavljena obrana Viktorije. Koja se očito isprve odlučila najprije čuvati prednost, a ako klekne onda pokušati nešto prema naprijed.
 
No, kad je Dinamo počeo zabijati kasno je bilo za konkretne korake šokiranih Čeha prema naprijed.
 
Jer, pročitajte sljedeći podatak. Koliko je stručni stožer Dinama dobro pripremio utakmicu svjedoči i podatak da su gosti iz Češke uputili prvi udarac u okvir vratiju Dinama tek u 64. minuti, i to je bio mlak i bezopasan pokušaj. Bilo je to kod rezultata 2-0 za Dinamo.
 
Viktorija se nije propisno osramotila, ne, ni slučajno, Dinamo se ponio vrhunski, bila je to jedna od najboljih europskih utakmica Dinama ikada. Toliko povjerenje u svoje snage, čvrstine otraga i kreacije naprijed, to dugo nismo vidjeli.
 
Pričati da Viktorija nema pojma bilo bi omalovažavajuće za Dinamove igrače i trenera Bjelice koji je u silnoj želji (to nešto govori) ponio se čak nesportski i zaslužio isključenje. Želja u Dinamovog trenera i igrača bila je enormna, jer Viktorija koja je znala slupati i madridski Real jedva da se konkretno sastajala s loptom, njene su akcije bile kratke, jer su Dinamovi igrači poput osica lopte krali i prijetili. Tako je uostalom postignut, iz protuudara, treći, odlučujući gol Petkovića.
 
Prvi gol Dinama bio je malo remek djelo Petkovića, Olma koji je propustio loptu i preciznog Oršiića, a drugi s ubačajom Hajrovića i skokom Dilavera bio je školski. Spomenuti treći bio je mat u tri poteza, „kontra” brza kao senjska bura, i brod češkog prvaka je potopljen.
 
K tome, sve se zbivalo u sjajnom ugođaju, pred punim stadionom, zvučnom kulisom grmljavine, bila je to večer za pamćenje, očito ne i zadnja. Dinamo čeka sljedećeg suparnika, već se veselim velikoj utakmici. Čestitke i to duple, bravo treneru Bjelici  i igračima Dinama!
 
ZNATE LI ŠTO JE DINAMO NAPRAVIO ZA HRVATSKI NOGOMET? Zbog ovog mu se trebaju nakloniti i Hajduk i Rijeka
 
Bili smo pomalo razočarani učinkom naših europskih nogometnih predstavnika na početku sezone, nadali smo se da će serijom dobrih rezultata Rijeke, Hajduka i Osijeka doći u prigodu osigurati Hrvatskoj nadu da bi mogla imati čak i dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ta je nada posve nestala eliminacijom tih klubova iz Europe, a gle čuda sad…
 
Iznova se pojavila. Zbog sjajnog Dinama koji niže pobjede, u Europskoj ligi postao je strah i trepet, koeficijent raste i ništa više tu nije nemoguće. Pa i to da Hrvatska ima dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka.
 
Hajduk je u ovoj sezonI osvojio samo 2,5 europska boda, Osijek dva, Rijeka samo 0,5. Premalo, posve ništa.
 
No, Dinamo razvaljuje. Osvojio je već 15 bodova! Morate znati, svaka pobjeda i remis vrednuje se i onda se sve dijeli s brojem predstavnika koje je ta država imala, u hrvatskom slučaju sa četiri. Dinamu prema toj računici treba još bod da Hrvatska prestigne Dansku i Češku i dođe na 15. mjesto.
 
Mjesto koje dobiva dva kluba u Ligi prvaka 2020. godine. Pa, to je čista fantazija, zar ne?
 
 PRENOSIMO Dnevno.hr PIŠE Andrija Kačić Karlin FOTO Igor Kralj/PIXSELL