Glavni urednik Sportske televizije Jura Ozmec izabran je na 30. Izbornom Saboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), održanom 22. veljače 2019. u Novinarskom domu u Zagrebu, za predsjednika udruge sportskih novinara Hrvatske, dok će dužnost glavnog tajnika u sljedećem četverogodišnjem mandatu obnašati Marijan Bakić urednik KAŠonline - sportskog web portala Karlovačke županije.
 
Ozmec je na čelu HZSN-a neprekidno od 2003. godine i ovo mu je 5. četverogodišnji mandat, dok je Bakić na sadašnjoj funkciji od 2011. godine i ovo mu 3. mandat glavnoga tajnika HZSN-a. Uz predsjedničku funkciju sportskih novinara Hrvatske, Ozmec je i na visokim funkcijama u AIPS-u (Svjetska udruga sportskih novinara), rizničara i v.d. glavnog tajnika.

 

U novi Izvršni odbor HZSN-a od 11 članova, uz predsjednika i glavnog tajnika, a na prijedlog novog-starog predsjednika izabrani su: Nikola Lipovac (Jutarnji list), Zlatko Karlo (Sportske novosti), Robertino Šalinović (HINA), Ivana Lukačić Krajina (HRT), Anton Filić (Večernji list), Lovorko Magdić (Hrvatski radio), Ante Župan (Sport 023), Robert Valai (fotoreporter) i Vinko Knežević (HOO). 

 

U novi saziv Vijeća časti izabrani su Zoran Kovačević, Tomica Jakopec i Radica Jurkin.

 

Prihvaćena su još i godišnja izvješća predsjednika i glavnog tajnika, te Plan rada za razdoblje 2019.-2023. koji je podnio predsjednik Ozmec, kao i izmjene i dopune Statuta HZSN. 

 

Na prvoj sjednici Izvršnog odbora biti će izabran dopredsjednik HZSN-a te organizacijska tajnica. Tu je dužnost do sada obnašala Vesna Brumec s HRT-a. 

 

OBILJEŽAVANJE 70-te OBLJETNICE DRUŠTVA

 

Ove godine HZSN slavi 70 godina postojanja (osnovan 6.4.1949.), uz svečanost 6. travnja 2019., pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović. Tom prigodom će biti dodijeljene i godišnje novinarske nagrade i priznanja HZSN-a za prošlu godinu. Dakako, 70 godina ćemo obilježiti i izdavanjem knjige.

 

Dolazak na svečanost već je potvrdio predsjednik Svjetske udruge sportskih novinara Gianni Merlo te vodeći trojac Europske udruge sportskih novinara. Osim njih, pozvani su i predsjednik i glavni tajnik SEESJA-e (Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe) te predstavnici još 8 zemalja s kojima HZSN održava izvanredne odnose, ne samo na profesionalnoj bazi, već prvenstveno kroz novinarske seminare i predavanja, te igranjem nogometa. Na proslavi se očekuje dolazak i predstavnika sportskih udruga Hrvatske, HND-a, HOO-a ali i mnogo šire.

 

http://kaportal.rtl.hr/izborni-sabor-hzsn-juri-ozmecu-i-marijanu-bakicu-novi-cetverogodisnji-mandati/

http://karlovacki.hr/odrzan-izborni-sabor-hrvatskog-zbora-sportskih-novinara/

https://radio-mreznica.hr/marijanu-bakicu-novi-mandat-glavnog-tajnika-hzsn-a-jura-ozmec-ponovo-predsjednik/

https://sport.hrt.hr/491100/juri-ozmecu-i-marijanu-bakicu-novi-cetverogodisnji-mandati

https://www.vecernji.hr/sport/juri-ozmecu-i-marijanu-bakicu-novi-cetverogodisnji-mandati-predsjednika-i-glavnog-tajnika-1302836

http://www.aipsmedia.com/index.html?page=artdetail&art=25253&Croatia-CSJA-Election-Assembly-Jura-Ozmec-Marijan-Baki

https://theworldnews.net/hr-news/juri-ozmecu-i-marijanu-bakicu-novi-cetverogodisnji-mandati-predsjednika-i-glavnog-tajnika

https://www.obavjestajac.hr/1657020/juri-ozmecu-i-marijanu-bakicu-novi-cetverogodisnji-mandati-predsjednika-i-glavnog-tajnika

 
 HZSN / Foto Robert Valai