Mnogi ljudi diljem zemlje čestitali su ženama njihov dan - Dana žena, a najoriginalniju čestitku smislio je danski klub Nordsjaelland – piše Zdravko Barišić, novinar 24 sata.
 
Oni u nedjelju kod kuće igraju protiv Kopenhagena, a na dresovima igrača će umjesto njihovih prezimena, pisati prezimena slavnih žena koje su sa svojim djelima ostavile trag u svijetu. A među njima je i naša Janica Kostelić! Povremeni hrvatski reprezentativac Karlo Bartolec, koji igra u Nordsjaellandu, imat će tu čast te će na leđima uz svoj broj 2, nositi i prezime Kostelić.
 
- Ona je najbolja skijašica u povijesti, a Hrvatica je baš kao i ja. O njoj se u mojoj zemlji pričalo kao i o najvećim nogometnim zvijezdama, a meni je bila jedan od najvećih uzora. Pokazala je da žene ni po čemu nisu slabije od muškaraca te da i one mogu pokretati svijet - rekao je Karlo za službene stranice kluba.
 
Osim najbolje hrvatske skijašice u povijesti, na dresovima će se naći i Beyonce, Serena Williams, Oprah...
 
Cilj ove fantastične akcije je obratiti pozornost na stanje žena u društvu te ih podržati u borbi za ravnopravnost spolova. Bilo bi sjajno kada bi svi slijedili primjer danskog prvoligaša jer su to žene svojim djelima u svakodnevnom životu i zaslužile.
 
PRENOSIMO 24 sata PIŠE Zdravko Barišić FOTO I. Kralj, P. Maček/PIXSELL