Hrvatski zbor sportskih novinara proslavit će 70 godina postojanja prigodnom svečanošću točno na naš rođendan 6. travnja 2019. godine. U podne (12 sati) u zagrebačkome hotelu Westin (dvorana Panorama 17 kat).
 
Obilježavanje će uslijediti na dan kada je točno prije 70 godina u Zagrebu 1949. osnovana Sekcija sportskih novinara Hrvatske. Okupiti će se hrvatski sportski novinari, ali i brojni sportaši, sportski djelatnici i uglednici.
 
Obljetnica će se obilježiti i izdavanjem prigodne monografije pod naslovom „70 godina, a još se bavi sportom ...“. Tiskanje monografije započelo je u ponedjeljak, 1. travnja 2019., karlovačkoj tiskari Pečarić-Radočaj. Knjiga će imati 125 stranica i biti će tvrdo uvezana. Naklada je 500 primjeraka. Odgovoran u ime nakladnika Hrvatskog zbora sportskih novinara je Jura Ozmec, predsjednik HZSN. Autor je Marijan Bakić, glavni tajnik HZSN. Prijevod povijesti HZSN-a povjeren je dugogodišnjoj prevoditeljici HZSN-a Gordani Šeler. Knjigu je lektorirala profesorica Hrvatskog jezika iz Turističko – ugostiteljske škole u Karlovcu Anita Klarić. Naslovnicu i pozivnice osmislila je zagrebačka tvrtka Osam, a grafički prijelom i tisak povjeren je najboljoj privatnoj tiskari iz Karlovca Tiskari Pečarić-Radočaj. 
 
Na svečanosti 70-godišnjice HZSN-a biti će dodijeljene i godišnje novinarske nagrade i priznanja za prošlu godinu. Dodijeljena će biti Nagrada novinar godine i Nagrada za životno djelo te još 9 priznanja za novinarske uratke u prošloj godini. Priznanja će primiti još i 5 bivših predsjednika HZSN-a: Milka Babović, Miroslav Rede, Darko Kolombo, Slavko Cvitković i Zoran Kovačević.
 
Svečanost se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar-Kitarović, Središnjeg državnog ureda za šport i gradonačelnika grada Zagreba g. Milana Bandića, a dolazak na jubilej već je potvrdio predsjednik Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS) g. Gianni Merlo te vodeći trojac Europske udruge sportskih novinara kao i predsjednik Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA). Pozvani su i predstavnici nacionalnih organizacija sportskih novinara još 8 zemalja s kojima HZSN održava izvanredne odnose, kao i predstavnici sportskih udruga, HNS-a, HOO-a, HND-a i drugih.