Ovo je povijesni sastanak, jako sam zadovoljan sto smo napokon sjeli s članovima Hajduka i Splita za stol. Sjetite se samo kako smo bili udaljeni prije pola godine ili godinu dana, a sada smo napokon za istim stolom – piše Tomislav Dasović, novinar VL.
 
Nakon što se u ponedjeljak dogodio sastanak na kojem su sudjelovali Marijan Kustić kao predstavnik HNS-a te Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara sa strane Hajduka i Grada Splita, oglasili su se iz oba 'tabora'. 
 
Priopćenje Hajduka prenosimo u cijelosti: „Na inicijativu izvršnog direktora HNS-a Marijana Kustića održan je jučer poslijepodne u Zagrebu sastanak na kojem je kao predstavnik Grada Splita (u čijem je vlasništvu stadion Poljud) nazočio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara te u ime HNK Hajduk predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović i predsjednik Uprave Marin Brbić.  Razgovarali su predstavnici HNK Hajduk, gradonačelnik Krstulović Opara te izvršni direktor Kustić o uvjetima koji bi prethodili ponovnoj gradnji povjerenja koje je prethodno narušeno. Govorilo se o  nužnim reformama u Hrvatskom nogometnom savezu koje su u tijeku i koje treba nastaviti, između ostaloga i s ciljem eventualnog odigravanja utakmice hrvatske nogometne reprezentacije ove jeseni na Poljudu“. 
 
Kustić zadovoljan i očekuje utakmicu vatrenih na Poljudu. Slične je poruke poslao i Marijan Kustić.
 
- Ovo je povijesni sastanak, jako sam zadovoljan sto smo napokon sjeli s članovima Hajduka i Splita za stol. Sjetite se samo kako smo bili udaljeni prije pola godine ili godinu dana, a sada smo napokon za istim stolom. Upoznali smo čelnike Hajduka i Splita s reformama koje se provode u HNS-u. Ovo je prvi korak prema otopljavanju odnosa i vraćanju povjerenja u HNS. Duboko se nadam da će ovi razgovori rezultirati igranjem utakmice između vatrenih i Mađarske na Poljudu. Ovo je prvi u nizu naših sastanaka, sljedeći će se dogoditi za 7-8 dana - rekao je. 
 
Otkrio je i Kustić kako su predstavnici Hajduka i Splita reagirali na izostanak predsjednika Saveza Davora Šukera sa sastanka. 
 
- Oni su i ranije bili upoznati s tim da će Šuker biti odsutan jer sam im rekao da će biti na službenom putu - zaključio je Kustić.
 
 PRENOSIMO Večernji list PIŠE Tomislav Dasović FOTO Ivo Čagalj/PIXSELL