U prostorijama Studentskog centra Karlovac održana je konferencija za medije na kojoj su ravnatelj Centra Željko Šančić i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec potpisali i ugovor o sponzorstvu između Studentskog centra Karlovac i krovne sportske novinarske udruge u Hrvatskoj - piše Vedran Gvožđak, glavni urednik KAportala.
 
STUDENTSKI CENTAR & HRVATSKI ZBOR SPORTSKIH NOVINARA
 
Godišnji ugovor SC-a i HZSN-a dio je višegodišnje suradnje ove dvije institucije sa željom da Studentski centar i Hrvatski zbor sportskih novinara još više približe mladima od kojih je velika većina, ne samo sportskih novinara već i sportaša, koji će odsad i preko HZSN-ovog portala www.hzsn.hr i newslettera HZSN info moći imati uvid u rad i pogodnosti koje pruža Studentski centar Karlovac sa svojim podružnicama u Zagrebu i Jastrebarskom. 
 
- Na obostrano zadovoljstvo ovime je naša višegodišnja suradnja dosegla višu razinu od koje će, vjerujem, više koristi i boljitak imati studenti, maturanti i sportaši koji su velikim dijelom i korisnici usluga Studentskog centra, te našim članovima. Informacije o radu Studentskog centra i servisa biti će odsad dostupne i putem našeg web portala i newslettera – rekao je između ostaloga predsjednik HZSN-a Jura Ozmec
 
- Studentski centar Karlovac posluje pozitivno od svog osnutka sve do danas. Nikad nismo bili u blokadi ili u negativnom poslovanju. Sve svoje financijske obveze za poreze, doprinose i druga javna davanja ispunjavamo uredno. Za zaštitu prava izvođača radova imamo stalno angažiranog odvjetnika. Poštujući zakon i procedure trudimo se maksimalno izlaziti u susret i izvođačima i naručiteljima posla – rekao je na početku konferencije ravnatelj Studentskog centra Željko Šančić dodavši: - Zadovoljstvo nam je i što smo potpisivanjem godišnjeg ugovora sa HZSN-om dodatno kvalitetno poboljšali našu suradnju na korist našim maturantima, studentima a vjerujem i sportašima.
 
Potpisivanju su nazočili glavni tajnik HZSN-a Marijan Bakić i Robert Šalinović, član Izvršnog odbora HZSN-a.
 
Zakon o obavljanju studentskih poslova koji je stupio na snagu još u studenom prošle godine a prema kojemu članovima mogu postati maturanti, redovni i izvanredni studenti i sukladno tome obavljati poslove. Maturanti imaju to pravo najdulje tri mjeseca od završetka školske godine. Izvanredni studenti imaju pravo ukoliko nemaju zasnovan radni odnos i/ili ne obavljaju samostalnu djelatnost obrta, slobodnog zanimanja ili poljoprivrede i šumarstva. Minimalna naknada za obavljanje studentskih poslova po satu iznosi 23,44 kuna. Izvođač također ima pravo na 50-postotno uvećanje naknade za sate rada u dane državnog blagdana, za rad noću, za prekovremeni rad i za rad nedjeljom. 
 
STUDENT SERVIS
 
Maturanti i studenti za vrijeme ljetnih praznika, preko studentskog servisa mogu pronaći posao koji će im ispuniti slobodno vrijeme i omogućiti zaradu. Poslodavcima pak, koji zbog obima posla i godišnjih odmora nedostaje radne snage, Student servis omogućava zapošljavanje uz davanja na neto plaću od samo 18%.
 
Za poslodavce su iz SC-a Karlovac od ove godine uveli uslugu dostave e-računa a u tijeku je i uvođenje dodatne informatičke potpore koja će omogućiti izdavanje ugovora putem računala. 
 
- Ako netko ima dobru ideju, a nije naš član, vrlo jednostavno to postane u roku jednog dana. Koristim ovu prigodu pozvati naše članove da se jave na javni poziv za financijska sredstva koji je objavljen ovih dana. Poziv možete vidjeti i na našim stranicama www.scka.hr. Ako se ne stignete javiti na ovaj, idući javni poziv biti će opet na jesen. Imamo i jako dobro razgranatu mrežu naručitelja posla kako u Karlovačkoj županiji tako i u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, i brojnim drugima, a posebice u područjima uz more – kazao je Šančić.
 
Ugovori se mogu sklapati u studentskom servisu u Karlovcu, kao i u podružnicama u Zagrebu (Mihanovićeva 28) te u Jastrebarskom (Strossmayerov trg 3).  
 
HOSTEL BEDEM
 
Studentski dom u Karlovcu kojega preko ljeta pretvaraju u Hostel Bedem. Za kvalitetu smještaja i ljubaznost osoblja dobivaju pozitivne kritike pa su preko bookinga i za prošlu godinu dobili izvanrednu ocjenu 9,4. U tijeku je izrada projekta za još jedan studentski dom i za restoran studentske prehrane. 
 
- Vjerujemo da ćemo u budućnosti po realizaciji tih kapitalnih zahvata biti još veći i bolji servis našim članovima i studentima – naglasio je na kraju Željko Šančić.
 
Svi članovi HZSN-a imati će 30% popust na korištenje smještaja u Hostelu Bedem.
 
 PRENOSIMO www.kaportal.rtl.hr PIŠE Vedran Gvožđak FOTO Robert Fajt/Cropix