Ivan Rakitić osvrnuo se na današnje navode u medijima kako postoji mogućnost da više ne zaigra za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Preko prijatelja je poručio da to nema veze s istinom – piše Tomislav Gabelić, novinar 24 sata.
 
Navod da više neću igrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju nije utemeljen na činjenicama niti u njemu ima istine, poručio je hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (31) preko prijatelja, iznenađen tom informacijom, doznaju 24sata. 
 
Dodao je kako je jedina istina ono što je on razgovarao s izbornikom Dalićem, a Dalić prenio na konferenciji za medije. Radi se o ozljedi zadnje lože. 
 
- U razgovoru mene i njega smo donijeli zajedničku odluku da on neće biti dio ove akcije s reprezentacijom, imao je problema sa zadnjom ložom. Neće biti spreman za utakmicu, ovu akciju reprezentacije će preskočiti. Koga nema, bez njega se mora - rekao je u srijedu izbornik. 
 
Poznato je da Rakitić i Dalić imaju sjajan odnos. Jedan drugoga jako poštuju i, da se bilo što događa, izbornik bi sigurno bio prvi koji bi znao za takvu vijest. 
 
Podsjetimo, Sportske novosti u četvrtak objavile vijest kako Ivan Rakitić ozbiljno razmišlja o tome hoće li ikad više zaigrati za "vatrene". Navodno je povrijeđen i ogorčen jer osjeća da ga stalno kritiziraju u Hrvatskoj, osjeća se podcijenjenim i omalovaženim i ne doživljava respekt kakav bi morao imati. 
 
Nije tajna da je Ivan razočaran odnosom prema njemu, no ništa ne može promijeniti njegov odnos prema Hrvatskoj za koju će sigurno nastaviti igrati. 
 
- Shvatio sam da je želja za reprezentacijom bila jača od svega, toliko je bila velika da je bilo teško reći "zbogom". Srce je odlučilo. Igranje za hrvatsku reprezentaciju za mene je uvijek bilo nešto posebno. Nema većeg motiva nego odjenuti naš dres i staviti ruku na srce kad svira Lijepa naša - govorio je Raketa prošlog ljeta, a mišljenje, čini se, nije promijenio do danas.
 
 PRENOSIMO 24 sata PIŠE Tomislav Gabelić  FOTO Sanjin Strukic/PIXSELL