Braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu u švicarskom Luzernu – piše Ivan Janković /Hina.
 
Braća Sinković su na dominantan način obranili naslov europskih prvaka, a ukupno sada imaju četiri zlata sa europskih prvenstava.
 
Sinkovići su krenuli jako i već na 500 metara su imali više od dvije sekunde prednosti, a na pola staze su i povećali svoje vodstvo. Dokraja su Zagrepčani mirno kontrolirali utrku i prvi prošli ciljem u vremenu od 6:22.460 minuta ispred Rumunja (6.24.530) i Španjolaca (6:26.310).
 
Luka Radonić je u finalu lakih samaca zauzeo četvrto mjesto s vremenom od 7:06.490 minuta. Prvak je Mađar Galambos, a Luka je za trećeplasiranim Talijanom Gorettijem zaostao više od četiri sekunde.
 
Dvostruki europski prvak Damir Martin je u finalu samaca zauzeo peto mjesto s vremenom od 6.55.590 minuta. Europsko zlato osvojio je Nijemac Ziedler s vremenom od 6:47.320. Martin je malo sporije započeo utrku i na 500 metara je bio tek šesti, na pola staze se probio na peto mjesto, a u završnici ipak nije imao snage približiti se vodećima.
 
PRENOSIMO t-portal PIŠE  Ivan Janković FOTO Srđan Ilić/PIXSELL