Prije službenog otvaranja Europskih igara u Minsku, startat će i natjecanja, a od naših sportašica i sportaša prvi će na borilišta izaći streličari.
 
Nakon problema s oštećenjem opreme (u transportu od Zračne luke u Minsku do Sportskog sela razbijena je optika!) koji je imao Matija Mihalić, organizator je osigurao zamjenski durbin pa naš predstavnik u olimpijskom luku neće strahovati od možebitne kiše i natapanja osnovnog sredstva za rad. Osim njega, na borilište izlazi i Tihana Kovačić u olimpijskom luku te Amanda Mlinarić i Mario Vavro u složenoj inačici streličarskog luka.
 
Od 15 sati premijerne mečeve osmine finala Europskih igara odradit će teškaš Toni Filipi i superteškaš Marko Milun. Prema tvrdnjama iz boksačkog tabora, ždrijeb suparnika nije bio nesklon našim šakačkim uzdanicama. Filipi je za suparnika dobio predstavnika Bosne i Hercegovine, a Milun  legendarnog Talijana Clementa Russa. I Erik Pijetraj u poluvelter kategoriji za prvog suparnika ima Talijana - Di Lernia, dok je naš velteraš Marko Zeljko u prvom kolu slobodan, a u drugom ga čeka Patriot Behrami s Kosova. I naš predstavnik u srednjoj kategoriji, Mladen Sobjeslavski, slobodan je u prvom kolu, a u drugom će na Armenca Darchinyana. Suparnik Damira Plantića u poluteškoj kategoriji je Turčin Malkan. Domaća boksačica Brujevič pokušat će zaustaviti našu jedinu žensku uzdanicu - Saru Beram u pero kategoriji (do 57 kg).
 
Hrvatski su boksači i boksačica, skupa sa stručnim stožerom, izazvali veliku pozornost po dolasku u Minsk. Planetarna prepoznatljivost i atraktivnost hrvatskih crveno-bijelih kvadratića pridonijeli su da naše boksačko izaslanstvo dobije mjesto i na naslovnici službene stranice EI Minsk 2019. 
 
HOO/Vinko Knežević