Legende minhenskog Bayerna i hrvatske nogometne reprezentacije koja je 1998. godine osvojila treće mjesto na SP-u u Francuskoj odmjerile su snage u pulskoj Areni u sklopu spektakularnog programa kojeg je pripremila Turistička zajednica Istarske županije.
 
Za ovu priliku u parteru Arene postavljen je travnati malonogometni teren veličine 40 x 20 metara. 
 
- Ovo je prekrasno i nešto veličanstveno te odlična promocija za Pulu, Istru i cijelu Hrvatsku. Dokaz je to kako je Istra i u takvim projektima predvodnica hrvatskog turizma - poručio je ministar turizma Gari Cappelli koji je izveo početni udarac u prvom polufinalnom dvoboju.
 
Direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević novinarima je kazao kako ovo partnerstvo s jednim od najpoznatijih i najuspješnijih nogometnih klubova na svijetu Istri daje prigodu suradnje na devet velikih projekata u marketinškom smislu na godišnjoj razini. 
 
- Obilježavanje prve godine suradnje okrunjeno je na najbolji mogući način, dvobojem legendi 'vatrenih' i Bayerna u pulskoj Areni i to dokazuje ozbiljnost ove suradnje - izjavio je Ivošević dodavši - Njemačka je jedno od najznačajnijih emitivnih tržišta za Hrvatsku, odnosno Istru, te kako vjeruje da ovaj projekt predstavlja vrhunac svih dosadašnjih marketinških aktivnosti te simbolizira jedan od novih načina i modela prezentacije Istre kao turističke destinacije.
 
SLAVIO BAYERN IZ 1990.!
 
Legendarna momčad Bayerna iz 1990. pobjednik je revijalnog malonogometnog turnira koji je u ponedjeljak navečer odigran u jedinstvenom ambijentu pulske Arene pred oko tri tisuće gledatelja. Bavarci su u finalnom susretu pobijedili momčad "brončanih vatrenih" iz 1998. godine rezultatom 3:2, a za ovu je prigodu hrvatsku vrstu vodio legendarni hrvatski nogometni djelatnik i dužnosnik te dugogodišnji tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, dok su nastupili Mrmić, Vugrinec, Kozniku, Neretljak, Vranješ, Šerić i Vukojević. Susret za treće mjesto između Bayerna iz 2000. godine te hrvatske reprezentacije koju je vodio Zlatko Kranjčar završen je bez pobjednika 5:5. Za "vatrene" su među ostalim nastupili Pletikosa, Cvitanović, Klasnić, Šimić, Šimunić i drugi.
 
Nakon što je prije nekoliko godina svijet obišla slika prve hokejaške utakmice u povijesti koja je odigrana u jedinstvenoj scenografiji koju pruža drevni Vespazijanov amfiteatar, a zatim prošlog ljeta i spektakularna razglednica s 14 tisuća vatrenih navijača koji su u njoj pratili finale Svjetskog nogometnog prvenstva, popularna pulska Arena će bez sumnje ponovno biti vijest na svim kontinentima zahvaljujući ovom nogometnom događaju.
 
Legende münchenskog Bayerna i legendarni Vatreni koji su 1998. godine osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj do zadnjeg su mjesta napunili tribine Amfiteatra, te pokazali da usprkos dugogodišnjoj mirovini vještina i umijeće baratanjem loptom ne blijedi.
 
Izvor HINA Foto/CROPIX