Hrvatska nogometna televizija pripremila dva sjajna filma. U predvečerje našeg Superkupa premijerno je emitiran film “Dinamo, san koji je trajao 49 godina”. Prošle godine na startu sezone HNTV je krenuo je pratiti Modre na svim utakmicama, ne znajući da će na koncu sve ispasti tako sjajno za momčad Nenada Bjelice – piše Davorin Olivari, novinar SN.
 
- Pokazalo se kao pun pogodak jer smo ispratili jednu povijesnu sezonu. Snimanja su trajala praktički cijelu sezonu, od utakmica u skupini Europske lige, do ogleda u Plzenu i Lisabonu. Kamera HNTV-a je uvijek bila uz Dinamo. Sve smo objavljivali u našem programu, a na kraju smo pripremili film koji je kronologija velike sezone. Baš svaki igrač Dinama je u njemu kazao po neku rečenicu o svojim dojmovima, istaknuo koja je bila najveća kvaliteta te uspješne generacije te kakvi motivi su ih nosili do velikog trijumfa. Eto, prije utakmice Superkupa emitiran je film, a bit će repriziran za one koji su ga propustili premijerno pogledati - kaže nam izvršni producent i idejni začetnik filmova Ivica Blažičko.
 
 
PRIČA ZLATKA DALIĆA
 
Drugi film se zove “Vatreno srebro”, a premijerno će biti prikazan u nedjelju, 14. srpnja 2019., naravno na HNTV-u (21.00).
 
- Naša ekipa je prošle godine uz reprezentaciju bila u Rusiji na Svjetskom prvenstvu. Imala je mogućnost biti najbliže Vatrenima, pratiti ih na njihovim putovanjima. Taj film je također kronika uz izjave najvažnijih aktera o svemu onome što se događalo prije, za vrijeme i nakon Svjetskog prvenstva, kad se reprezentacija vratila u Zagreb. Radi se o lijepom i vrijednom dokumentu jednog vremena, a vjerujem da će se mnogi naježiti kada vide te scene iz Rusije, hrvatske navijače koji su tamo bili te razmišljanja naših reprezentativaca, njihove izjave i priče. Naravno, tu je i priča Zlatka Dalića o svemu onome što se događalo. Zapravo, oba dva filma su kronike, Dinamova cijele sezone, a reprezentativna jednog velikog natjecanja.
 
 
1.000 REZOVA U 80 MINUTA
 
Čovjek koji se pod oba filma potpisuje kao izvršni producent spomenuo je kako je filmove odradila kompletna ekipa HNTV-a.
 
- Poseban teret kad se radi o filmu o Vatrenima iznijeli su Mila Horvat, Anđelko Kecman, Goran Ciglar i Saša Jelovčić. Goran je bio snimatelj i montažer, Saša je bio glavni snimatelj. Mila i Anđelko su bili uz reprezentaciju, pratili su sve što se događalo i snimali izjave. Divovski posao u montaži odradili su Domagoj Glavak i Zlatko Mijoč. U filmu o Dinamovom snu ima više od tisuću rezova u 80 minuta, a to je uistinu nešto posebno. No, kao i u svim projektima HNTV-a, svoj su udio dali svi članovi te male ekipe koja broji tek 13 ljudi, uz veliku tehničku podršku ekipe iz Master filma - rekao je Ivica Blažičko.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Davorin Olivar FOTO Darko Tomas/CROPIX