Hrvatski vaterpolski izbornik Ivica Tucak u emotivnom obraćanju nakon osvojene bronce priznao je da je sa svojim igračima proživljavao jako teške trenutke nakon poraza od Španjolske, ali trijumf u dvoboju s Mađarskom potvrdio je da na raspolaganju ima velike sportaše ...- piše Ivan Janković, novinar t-portala.
 
Hrvatska je sedmi put u nizu osvojila medalju na svjetskim prvenstvima i još jednom se vraća s ostvarenim uspjehom s jednog velikog natjecanja, zahvaljujući pobjedi ove subote protiv Mađarske rezultatom 10:7 u borbi za treće mjesto.
 
Odahnuo je zbog toga naš izbornik koji je izuzetno emotivno proživio završnicu turnira. 
 
- Mislim da su momci zaslužili još jedno odličje. Bronca na SP-u je nešto veliko za nas, veliko za sve sportaše. Moji igrači su odigrali jednu grandioznu utakmicu protiv nevjerojatno jakog suparnika - započeo je Ivica Tucak svoju izjavu za HRT, a onda priznao što se događalo nakon poraza od Španjolske: 
 
- Nije ono što smo htjeli, ali mi smo tu. Neće uvijek biti zlato, ali na postolju smo. Iza nas su dva strašno teška dva dana. Neću reći najgora u mom životu, jer nažalost bilo je gorih. Bilo je analiza, boli, pokušaja da se izvučemo i uspjeli smo zahvaljujući tim sjajnim dečkima u koje nikad neću izgubiti vjeru.
 
Sveukupan dojam za izbornika je u svakom slučaju pozitivan. 
 
- Cijelo ljeto je bilo fantastično, izuzev utakmice u polufinalu. Neću reći da je bio loš dan, ja tako ne razmišljam. Analizirat ćemo sve što je dovelo do nespretnog i nesretnog poraza. Loš dan je uvijek zbog nečega, može biti i zbog kvalitete protivnika,' priznaje Tucak i zaključuje: 
 
- Ovo je veliki rezultat za hrvatski vaterpolo i idemo dalje. Ovako reagirati nakon takve utakmice čini razliku između vrhunskih sportaša i onih drugih. Mi smo krema vaterpola i to smo potvrdili. Prvi sljedeći cilj je čim prije izvaditi vizu za Tokio i tamo ćemo vidjeti tko će koga. Moja je želja da ponovo igramo olimpijsko finale, da osvojimo zlato. Ali to su želje. No, imamo kvalitetu.
 
PRENOSIMO t-portal PIŠE Ivan Janković FOTO Davor Javorović/Pixsell