Mlađa kadetska rukometna reprezentacija Hrvatske, uzrasta do 17 godina, prvak je Europe na Europskom olimpijskom festivalu mladih u Azerbajdžanu – piše Dražen Pinević, novinar SN.
 
Nakon što su prošli skupinu sa Slovenijom, Francuskom i Islandom, a u polufinalu svladali Dansku, u finalu su bili bolji od vršnjaka iz Njemačke 29:28, koji do finala nisu izgubili ni boda.
 
 - Mi jesmo, od Slovenije i Francuske. Imali smo i podršku u Bakuu, s tribina nas je pratio i “vatreni” - Nikola Jurčević.
 
To je druga medalja mlađih kadeta, prvu je prije dvije godine osvojila generacija Milete, Načinovića, Sirotića, Ivankovića… koju je vodio izbornik Boris Nemec. To je ujedno i četvrto zlato Hrvatske u mlađim uzrastima uopće.
 
Reprezentaciju je u Azerbajdžanu do zlata vodio Nino Marković, trener u PPD-u Zagreb, uz asistenciju trenera Dubrave Kreše Ivanovića. 
 
- U uzbudljivom finalu imali smo prednost +4 u prvom dijelu, završili taj period na 15:13, pa onda pali na minus 4 (17:21) i nije bilo previše nade. Ali, odlična obrana s Raužanom, Obradovićem i Šalićem, s vrlo dobrim vratarima Kuzmanovićem i Mandićem, te u napadu raspoloženim Svržnjakom i nezadrživim Grubišićem, radi novi preokret i vodi nas do +3 koje Nijemci do kraja više nisu uspjeli sustići. Završilo je 29:28 za Hrvatsku.
 
Hrvatska je igrala u sastavu: Kuzmanović (11), Mandić (3); Grubišić 8, Barbić 2, Neralić 2, Car 4, Svržnjak 4, Obradović, Raužan 3, Zakić, Lisac 2, Malin, Šalić 4, Štrković, Trninić. Izbornik Nino Marković.
 
U sastavu Njemačke najbolji, sa 9 pogodaka, bili su Freihofer i vratar Ludwig sa 10 obrana. U utakmici za broncu Danska je svladala Francusku 28:21.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Dražen Pinević FOTO/HRS