Nakon humanitarne utrke Kišni čovjek kojom je obilježen Međunarodni dan sportskih novinara na račun Centra za autizam uplaćeno je 48.130,00 kuna.
 
Ovom utrkom je Centru za autizam omogućeno financiranje posebne dizalice u transportiranju teže pokretnih korisnika unutar Centra prilikom obavljanja njege i higijene i tablet komunikatora kojima se osobama s autizmom olakšava uspostava komunikacije. 
 
- No, nije bilo važno trčite li brzo ili polako, ili samo hodate, važno je bilo pomoći! Sudjelovanjem u ovoj utrci potaknut je osjećaj kako je lijepo brinuti se općenito o starijima, jer starija životna dob je teškoća sama po sebi i bez autizma – naglašava Boris Smičiklas, predsjednik Atletskog kluba Žumberak.
 
Podsjećamo da su Atletski klub Žumberak i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) te portal Trčanje.hr i Sportska televizija i ove godine su organizirali humanitarnu utrku, nazvavši je Kišni čovjek, kojom je obilježen Međunarodni dan sportskih novinara – 2. srpnja 2019. Pored velikog broja učenika i građana glavnoga grada koji su se odazvali utrci, sudjelovali  su i polaznici Centra za autizam iz Zagreba koji imaju svoj Školski sportski klub Krug.
 
– Od srca hvala svima koji su sudjelovali, na pomoći i trudu. Smatram da smo akciju uspješno završili. S Centrom ćemo ostati u kontaktu i možda kroz neke druge projekte opet ostvariti sportsku ili neku drugu suradnju. Jedino što na kraju treba reći je da vidimo i iduće godine kako opet pomoći onima kojima je to najpotrebnije – kaže predsjednik AK Žumberak.