Velika podrška, velika motivacija za Franka Grgića, dvostrukog juniorskog svjetskog prvaka s netom završenog SP-a zove se Marin Mogić. I on je ludovao bazenom u Budimpešti kao da on ima medalju oko vrata.
 
Neki dan je objavio na Instagramu srcedrapajući post u kojem je pokazao svo svoje prijateljstvo i ljubav prema Franku.
 
- I, jesam li bio u pravu? Jel' bilo točno sve što sam rekao da će osvojiti zlato na 1500. Je! I sve što sam rekao bilo je iz srca i iskreno, drago mi je što su se moje riječi ostvarile. Franko je debelo najbolji junior na svijetu, a meni se nekako čini da je trenutno među Top 10 seniora na svijetu. Mi ne možemo pojmiti još uvijek koliko je to fantastičan rezultat za nekoga tko ima 16 godina, on je bio najmlađi u ovoj utrci. A službeno, zapravo, nije junior, već mlađi junior.
 
 To vaše prijateljstvo je zaista iskreno i bez ikakve zadrške?
 
- Ma, meni je drago da je osvojio zlato kao da sam ga ja osvojio. Cijela ova naša priča traje od prije dvije godine kada sam se ja vratio s Europskog iz Izraela sa zlatom, a on je tada rekao da bi htio biti kao ja. A onda je naš trener Mate Ružić rekao: “nema problema, ja ću te trenirati, ako želiš biti kao Marin”. I bome je Franko trenirao svaki dan uporno i pokazao sav svoj talenat i sada je puno bolji od mene i na meni je da ga pokušam stići - rekao je Marin.
 
IZVOR Sportske novosti TEKST i FOTO Zlatko Karlo