Malo je poznato da nogometaš iz Metkovića (visok 193 cm) već ima povijest u Dinamu, kao klinac koji je s 12 godina prvi put protrčao Maksimirom i naprečac osvojio Dinamovu struku.
 
Za početak - možete li prepoznati ovoga dječaka u društvu Zvonimira Bobana i Aljoše Asanovića? Ako niste uspjeli - radi se o Bruni Petkoviću, sjajnom napadaču Dinama koji je u petak briljirao u utakmice Hrvatske i Slovačke. Kao klinac se fotografirao s tadašnjim idolima. 
 
Malo je poznato da nogometaš iz Metkovića (visok 193 cm) već ima povijest u Dinamu, kao klinac koji je s 12 godina prvi put protrčao Maksimirom i naprečac osvojio Dinamovu struku. Preselio se iz Metkovića u Zagreb, bio podstanar kod sad već legendarnoga Dinamova trenera Joze Bandića i cimer sa Šimom Vrsaljkom, koji mu je krizmani kum. 
 
Brunu je put iz Dinama prvo odveo u zagrebački HAŠK, a potom i u Hrvatski dragovoljac. I dok je Šime Vrsaljko brzo preko Dinama stigao do unosnih transfera i izborio se za mjesto u reprezentaciji, Bruno je svoje ime gradio na talijanskim terenima. Otišao je iz Hrvatskog dragovoljca u Cataniju gdje je i debitirao u Serie A, ali je sreću morao potražiti po posudbama. 
 
U lokalnom Trapaniju Petković je u jednoj sezoni stigao do statusa legende kluba jer ih je sam nosio do kvalifikacija za Serie A, ali na kraju nisu uspjeli. Zbog sjajne tehnike i nekih veličanstvenih pogodaka u Italiji su ga prozvali 'malim Ibrahimovićem', a pojavile su se priče da ga želi veliki Juventus. Ipak, sjajne igre u Trapaniju donijele su mu transfer u prvoligaša Bolognu gdje se nije uspio nametnuti treneru Robertu Donadoniju. U toj sezoni ostaje bez pogotka te odlazi na posudbu u Hellas Veronu gdje također ne uspijeva zabiti u obrambeno orijentiranoj momčadi. 
 
S pedigreom napadača koji nije zabio dvije godine stiže u Dinamo gdje su ga navijači dočekali sa svojevrsnom skepsom. Ipak, Petković se dokazao i u manje od godinu dana stigao do reprezentacije viceprvaka svijeta svima dokazavši da mu je tamo i mjesto.
 
 IZVOR Večernji list FOTO Privatni album/Luka Stanzl PIXSELL