Paraolimpijac iz Splita Dino Sinovčić je osvojio zlatnu medalju na 100 m leđno u kategoriji S6 na WPS svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Londonu.
 
Nakon što je u jutarnjim kvalifikacijama imao drugo vrijeme, Sinovčić, član PK Cipal iz Splita, u finalu je bio najbrži, a do zlata je stigao s rezultatom 1:15.46 minuta.
 
– Presretan sam. Doista su nijanse odlučivale o ovom sjajnom rezultatu, jer sam samo za stotinku sekunde bio brži od Kineza – kazao je Sinovčić
 
Član splitskog PK Cipal je u finalu plivao brže nego u kvalifikacijama u kojima je imao drugo vrijeme (1:16.90) iza Argentinca De Andradea (1:15.65), javlja HRT.
 
Dino je u kolovozu prošle godine na Europskom prvenstvu u Dublinu osvojio zlato s rezultatom 1:16.08. Za Sinovčića je to bila druga medalja s europskih prvenstava nakon što je u Reykjaviku 2009. bio treći, a Dino je na posljednjim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru u istoj disciplini bio peti. 
 
– Nakon europskog zlata iz Dublina, prošle godine, večeras sam osvojio zlato. Nitko sretniji od mene. Samo da me u pripremnom razdoblju za Tokio mimoiđu ozljede, vjerujem da ću biti spreman za napad i na paraolimpijsko zlato – kazao je mladi Splićanin. 
 
U kvalifikacijama su nastupila još dvojica hrvatskih plivača. Tomi Brajša je u kategoriji S4 na 50 m leđno s vremenom 57.97 zauzeo 12. mjesto, dok je Ante Rađa u kategoriji S7 na 100 leđno s vremenom 1:18.91 bio deseti.
 
 
Samo da me u pripremnom razdoblju za Tokio mimoiđu ozljede, vjerujem da ću biti spreman za napad i na paraolimpijsko zlato - kazao je mladi Splićanin
 
IZVOR www.dalmacijadanas.hr FOTO/Screenshot