Tin Srbić je osvojio srebrnu medalju na preči na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u Stuttgartu – piše Ivana Lukačić Krajina, novinarka HRT-a.
 
 -    Srebro je ovdje oko vrata i jako, jako sam ponosan i sretan što sam iz ove situacije izvukao stvarno najbolje što sam mogao. Imao sam dobar osjećaj uoči finala, ali mislim da su me kvalifikacije psihički ispraznile - rekao je Tin Srbić.
 
Nastupio je s ozlijeđenim zglobom zapešća, no nije to jedino što ga je mučilo u Stuttgartu.
 
-    Nakon kvalifikacija je bilo problema sa Savezom koji je rezervirao hotel samo do kvalifikacija, ne vjerujući da ćemo ući u finale. I kad smo ušli u finale naravno da je bilo problema s produženjem hotela. Najprije smo na treninge dolazili s koferima, a zatim su nas smjestili u hostel udaljen od dvorane sat vremena autobusom. Bio sam dva dana bez rehabilitacije i odmora i mislim da je to pomoglo da dođe do ozljede... I da sam nešto danas zabrljao ne bih krivio to već samo sebe, kao što sam sada ponosan što sam iz toga izvukao maksimum. Pripremio sam se da će me boljeti u finalu i jednostavno napravio najbolje što sam mogao - dodao je Srbić.
 
Nastup u finalu te naposljetku i srebrna medalja Srbiću su osigurali vizu za Olimpijske igre u Tokiju. Tamo će mu se pridružiti i Ana Đerek, što je i potvrđeno po završetku natjecanja na svjetskoj smotri.
 
-    Evo, jedno 18 godina sanjam da izborim Olimpijske igre. Uspio sam. Sada je napokon konačno i potvrđeno da sam to ostvario. Ne znam što bih rekao. Jedva čekam! Sad već poslije ovoga kreću i pripreme za Olimpijske igre u dogovoru s trenerom. Stvarno sam jako sretan i uzbuđen zbog toga svega - dodao je Srbić.
 
 PRENOSIMO HRT Sport PIŠE Ivana Lukačić Krajina