Završen je proces prijava za AIPS Nagradu 2019. Znate već detalje - dodjeljuju se nagrade sportskim novinarima u 8 kategorija, plus posebne 3 nagrade za mlade novinare.
 
Prošle je godine bilo nešto više od 1200 prijava, ove je godine brojka zaustavljena na više od 1700 uradaka sportskih novinara iz više od 110 zemalja svijeta. Među njima je i 6 hrvatskih prijedloga, 2 iz TV produkcije za video uratke, te 4 pisana teksta. Prošle je godine Drago Sopta svojom fotografijom Šime Vrsaljka kako “spava” na hrvatskoj zastavi na SP u nogometu osvojio četvrtu poziciju među najboljim svjetskim fotografima, a ove ćemo godine vidjeti može se ikoji od poslanih uradaka probiti tako visoko.
 
Već za 10-ak dana sve prijedloge će pregledati članovi Izvršnog odbora AIPS-a, odrediti 10 najboljih u svakoj natjecateljskoj kategoriji, te prepustiti posebnom žiriju, sastavljenom od vrhunskih svjetskih novinara i fotografa da od tih 10 izaberu 3. Tek u Budimpešti, 3. veljače 2020., na dan podjele nagrada, odredit će se redoslijed navedena tri uratka u svakoj kategoriji. Proglašenje će biti u večernjim satima u ponedjeljak, 3. veljače 2020. u posebnom ozračju jednog od najljepših budimpeštanskih muzeja, prenošeno satelitski širom svijeta.
 
Sretno!
 
 Vaš HZSN