Dino Rađa burno je reagirao na jedan potez splitske gradske vlasti o kojoj u petak priča cijeli grad pod Marjanom.
 
Naime, jutros su komunalni redari, po nalogu gradskih vlasti, prebrisali mural posvećen Jugoplastici u Dominisovoj ulici, oslikan prije dva tjedna u čast najbolje europske klupske košarkaške momčadi u povijesti. Radi se o ulici i zidu nadomak Dioklecijanove palače, inače spomeniku kulturne baštine zaštićenom od strane UNESCO-a.
 
Ovakav potez razbjesnio jedan dio građana, a posebno je burno reagirao Dino Rađa, košarkaška legenda koja je svoju veliku karijeru započela upravo u Jugoplastici.
 
Burnu Rađinu reakciju s Facebooka prenosimo u cijelosti.
 
"Sramota gadite mi se jadnici neostvareni koji nikad u životu niste ništa napravili. Najveći uspjeh van je predizanje članske iskaznice neke stranke. Jedino šta znate je prodavanje crvene i crne magle da prikrijete svoja sranja. Ne smeta van šta dom omladine nije dovršen već 40 godina, ne smeta van stadion i bazeni koji se raspadaju, ne smeta van “metro” šta vozi jednog i po čovika dnevno, ne smeta van šta triba uru vrimena liti za proć kroz luku, ne smeta van šta 20 godina ne možete spojit Trogir i Omiš, ne smeta van nedovršena arena već desetak godina, ne smeta van Marjan koji ste nemaron devastirali. Ali van smeta NAJVEĆI SPORTSKI USPJEH U POVIJESTI GRADA. Niste zaslužili da van iko dođe na proslavu. Ja prvi nebi doša da nije Bože, Srete, Sobina i onih par iljada istinskih ljubitelja koji će doć u nedilju u dvoranu pozdravit ekipu. Bljak", napisao je Rađa na Facebooku.
 
 IZVOR: Sportske novosti FOTO Božidar Vukićević/Hanza Media; Feđa Klarić
 
Mural posvećen Jugoplastici bit će ponovo oslikan, a poznato je i gdje - na zidu dvoane na Gripama
 
 Građani splitskog Geta su na Facebook stranici "E, Splite moj" objavili fotografije zida na kojem je napisana poruka. 
 
 Priopćenjem se oglasio i KK Split: 'Ponukani zbivanjima oko prebojanog murala posvećenog KK Jugoplastici u Dominisovoj ulici u Dioklecijanovoj palači stupili smo u kontakt   sa stanarima i autorima divnog djela i stavili se na raspolaganje. KK Split je pozvao stanare Dominisove, naše vjerne navijače, da mural u čast prve Jugoplastikine titule prvaka   Europe ponovno oslikaju, ali na zidu dvorane na Gripama.
 
 'Nama će biti čast napraviti mural na dvorani', odgovorili su iz Dominisove.
 
 IZVOR Večernji list