Poštovani urednici i novinari, drage kolegice i kolege, ovim vam se putem zahvaljujem u ime Hrvatskog zbora sportskih novinara i u osobno ime što ste uspjeli napraviti, odabrati, obraditi i poslati novinarski uradak ili više njih za AIPS-ovu svjetsku nagradu za sportske novinare 2019.
 
Na taj je način Hrvatska i hrvatsko sportsko novinarstvo zauzelo svoje mjesto među 126 zemalja sudionica i više od 1750 radova sportskih novinara, koliko ih je ove godine prijavljeno za 2. AIPS nagradu za sportske novinare.
 
Kao i prošle godine, dva će različita strukovna žirija sportskih novinara, fotografa i medijskih djelatnika odlučivati o najboljima na svijetu u osam kategorija, plus novost - o posebnim priznanjima za mlade novinare u 3 kategorije. Sve to u organizaciji Svjetske udruge sportskih novinara, AIPS-a. Prvi krug se događa ovih dana, drugi krug je na redu krajem studenog, kad će se iskristalizirati 10-ak najboljih u svakoj kategoriji, a tijekom trećeg kruga u prosincu dobit ćemo 3 najbolja po kategoriji. Dan uoči proglašenja pobjednika, u veljači 2020., u Budimpešti, znat ćemo poredak tri prvoplasirana. Proglašenje će se prenositi širom svijeta, kao i ove godine, kad se prvo izdanje Nagrade gledalo u više od 120 zemalja.
 
Hrvatsko je sportsko novinarstvo lani zabilježilo četvrto mjesto Drage Sopte u konkurenciji najboljih svjetskih sportskih fotografa, pa se nadajmo da ćemo i ove godine imati poneki od uradaka u završnici. Zahvaljujući u prvom redu vama. No, bez obzira na plasman ove godine, siguran sam da na vaš entuzijazam, profesionalnost i na vaše uratke možemo računati i očekivati ih i idućih godina. HZSN će vam, kao i ove godine, maksimalno pomoći u svakom segmentu, bez obzira jeste li vi ili vaš novinar član naše strukovne organizacije ili ne.
 
Hvala.
Srdačan pozdrav,
 
 JURA OZMEC 
predsjednik/president
Hrvatski zbor sportskih novinara
Croatian Sports Journalists Association
Perkovćeva 2, Zagreb
CROATIA
m: +385956663800
e: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.