Povodom smjene Željka Krajana s mjesta izbornika hrvatske Davis Cup reprezentacije Hrvatski teniski savez održao je press konferenciju uoči odlaska u Madrid.
 
Predsjednica HTS-a Nikolina Babić na početku je rekla: 
- HTS je sporazumno raskinuo ugovor o radu s Krajanom. Hvala mu na sedam godina rada i suradnje. Došlo je do poremećaja u odnosima, moram reći da nisu financijski problemi u pitanu, kako se nagađalo po medijima, već se to dogodilo zbog odnosa. Zbog takvih odnosa i atmosfere odlučeno je da izbornik ne putuje u Madrid budući je izgubio kredibilitet među igračima i u Hrvatskom teniskom savezu. Svi moramo biti u funkciji naših tenisača u HTS-u. Ovakva je odluka donesena sporazumno, a to kažem jer smo razgovarali dosta dugo i on sam je rekao da je u takvoj atmosferi bolje da on ne putuje.
 
Onda se medijima obratio najbolji hrvatski igrač Borna Ćorić: 
- Drago mi je da sam se oporavio i da mogu otići na Davis Cup. Šest mjeseci, još od Hall3ea se mučim s ozljedama, no zadnja dva mjeseca nemam većih problema i odlučili smo da idem u Madrid. Bit će ovo veliki izazov za nas, igra se u novom formatu. Nažalost, nismo u najjačem sastavu, ali borit ćemo se - rekao je Ćorić na početku i dodao:  - Krajan? Niti Savez niti mi igrači nismo bili zadovoljni s nekim stvarima. Mi smo zato donijeli odluku da idemo sami u Madrid i da nam treba neka promjena.
 
Neigranje Karlovića? 
- Nismo smjeli dopustiti da ne stigne na meč. Prijavio je turnir u Houstonu i to je bio njegov izbor. 
 
Novi izbornik reprezentacije je Franko Škugor
 
- Nisu ovo idealni uvjeti, ali igrači su s obzirom na situaciju odlučili da ja budem taj koji će voditi reprezentaciju – kazao je Škugor.
 
 IZVOR Sportske novosti FOTO Damir Krajač/CROPIX