Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) pozitivno je riješila kandidature HOO za stipendiranje zimskih olimpijaca. Ukupno 10 potencijalnih olimpijaca i olimpijki iz 6 sportova participirat će u programu olimpijskih stipendija za sportaš(ic)e ZOI Peking 2022.
 
To su: Filip Zubčić, Istok Rodeš, Elias Kolega i Matej Vidović (alpsko skijanje), Dražen Silić i Antonio Zelić (bob), Laudelino Antonio Souza-Kordeiru (umjetničko klizanje), Lea Jugovac (snowboard) te „nordijci“ Krešimir Crnković (biatlon) i Vedrana Malec (skijaško trčanje). 
 
Mjesečni iznos stipendije po sportašu/sportašici iznosi 1500 dolara, a isplaćuje se kao pomoć u njihovim pripremama za kvalifikacije i nastup na XXIV. zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.     
 
Olimpijska solidarnost MOO-a stipendije će uplaćivati na račun HOO-a za četiri mjeseca unaprijed - 6000 dolara po sportašu/sportašici, počevši s razdobljem od 1. studenoga 2019. do veljače 2022. godine, odnosno do datuma posljednjeg mogućeg kvalifikacijskog natjecanja za sportaše koji se dotad nisu uspjeli kvalificirati na ZOI. 
 
U sklopu navedenog mjesečnog iznosa stipendije (od 1500 dolara), dio novca stipendirani sportaš/sportašica može koristiti kao naknadu za osobne potrebe, tzv. džeparac, koji se uplaćuje izravno na njihove žiro-račune. Mjesečni iznos spomenute naknade bit će poznat kada se aktivira program Olimpijske solidarnosti i prva financijska sredstva budu uplaćena na račun HOO-a.
 
Podsjetimo, Hrvatski olimpijski odbor je ubrzo nakon ljetnih OI u Riju 2016. godine za olimpijske stipendije MOO-a kandidirao 12 sportašica i sportaša iz tzv. ljetnih sportova (Program Olimpijske solidarnosti MOO-a za Tokio 2020.) te su u taj program uvršteni svi naši pojedinačni osvajači olimpijskih medalja iz Rija, a njima je pridružena i taekwondašica Iva Radoš. 
 
 HOO/Vinko Knežević