Maro Joković i Emmi Miljković proglašeni najboljim vaterpolistima u protekloj godini – piše Pero Smolčić, novinar Slobodne Dalmacije.
 
U Hotelu Le Meridien Lav u Podstrani održana je Noć hrvatskog vaterpola kao svojevrsno „poluvrijeme“ između polufinalnog i finalnog dana Hrvatskog vaterpolskog kupa koji se igra u Splitu.  U svečanoj atmosferi okupili su se brojni vaterpolski velikani i dužnosnici, a proglašeni su i najbolji pojedinci u protekloj sezoni.
 
Vaterpolist godine u izboru Večernjeg lista tako je Maro Joković koji je iz Juga tijekom ljeta prešao u Olympiacos, dok je vaterpolistica godine naša reprezentativka i mladostašica Emmi Miljković.
 
- Ovo je večer sporta, tradicionalno se okupljamo već 13. godinu i uvijek imamo što proslaviti. Naša se reprezentacija sa svih natjecanja vratila s medaljama ove godine, sa srebrima iz Europskog kupa i Svjetskog kupa te broncom sa Svjetskog prvenstva. I naše seniorke su se plasirale na Euro, možemo biti ponosni - rekao je predsjednik HVS-a Mladen Drnasin.
 
Sve je počelo idejom legende hrvatskog vaterpola Perice Bukića.
 
- Bilo je to nakon svjetske titule iz Melbournea. Bio sam predsjednik Saveza i sinula mi je ideja da se okupimo. Ta prva Noć vaterpola bila je baš ovdje u Lava, u Splitu. Dodali smo kasnije i tijekom večeri izbor za najboljeg vaterpolista i vaterpolisticu i evo nas već 13. put ovdje - rekao je Bukić.
 
Došli su na fešte brojni velikani hrvatskog vaterpola, klupski dužnosnici, poznati sportaši, političari… Pričalo se o minulim uspjesima, ali i nadolazećim izazovima poput Europskog prvenstva u Budimpešti početkom godine te naravno Olimpijskih igara u Tokiju. U kuloarima se naravno pričalo i o vijesti da će Josip Pavić, bivši vratar vaterpolske reprezentacije, umjesto Janice Kostelić biti novi državni tajnik za sport. Nema još potvrde, ali ...
 
Da bude i glazbe i sporta pobrinula se Jelena Rozga koja je zabavila okupljene vaterpoliste i njihove uzvanike.
 
 PRENOSIMO Slobodna Dalmacija FOTO Ante Čizmić/Hanza media