U Ljubljani su proglašeni najbolji sportaši Slovenije za 2019. godinu. 'Športnik leta' tradicionalna je svečanost proglašenja najboljih sportaša u susjednoj državi čiji su laureati dobitnici istaknutih sportskih priznanja na osnovu glasova članova Društva športskih novinara Slovenije.
 
 To su: pobjednik Vuelte biciklist Primož Roglič, Janja Garnbret, svjetska prvakinja u sportskom penjanju, te slovenska odbojkaška reprezentacija, osvajač srebra na ovogodišnjem EP-u.
 
U Cankarjevom domu u Ljubljani bili su predstavnici sportskog i društvenog života Slovenije, a na poziv slovenskih kolega nazočno je bilo i izaslanstvo HZSN-a. Predsjednik HZSN-a i glavni tajnik AIPS-a Jura Ozmec te član Izvršnog odbora HZSN-a Lovorko Magdić u brojnim kontaktima i ovoga puta dobili su potvrdu izuzetno dobre i kvalitetne suradnje sa slovenskim kolegama, a razgovarali su i o aktivnostima u skoroj budućnosti.
 
Među gostima Društva športskih novinara Slovenije bila su izaslanstva naših kolega iz Austrije, Italije i Mađarske, te predsjednik AIPS-a Gianni Merlo. Ozmec i Magdić bili su nazočni i prijmu za najbolje slovenske sportaše i uglednike koji je priredio slovenski predsjednik Borut Pahor.
 
Manifestacija koja se tradicionalno održava krajem godine, od 1968., a najviše titula osvojila je skijašica Mateja Svet koja je sedam puta proglašena najboljom u razdoblju od 1984-1990.
 
HZSN/ FOTO/ Boris Živulovič/Bobo