STK Aquaestil iz Duge Rese jedan od najuspješnijih hrvatskih i europskih stolnoteniskih klubova, klub svjetskog prvaka Antona Tove Stipančića i brojnih europskih prvaka, višestruki državni prvak, 2019. godine proslavio je 60 godina uspješnog djelovanja - piše Marijan Bakić, novinar-urednik KAŠonline.
 
Pred kraj 1959. u sklopu Sportskog društva Duga Resa, a pod okriljem tadašnjeg industrijskog giganta Pamučne industrije, sportski entuzijast Josip Stojković osnovao je stolnotenisku sekciju. Pod vodstvom trenera Trupkovića, Vrane i Severa klub je brzo napredovao i uskoro postao jedan od najuspješnijih stolnoteniskih u bivšoj državi. Braća Stipančić, Vukmanić, Rajčević, Duganić, Kovačić  i još mnogi drugi pronijeli su ime Duge Rese ne samo Hrvatskom i Jugoslavijom nego i čitavom Europom.
 
Anton Tova Stipančić najuspješniji je igrač dugoreške stolnoteniske škole koji se proslavio nizom osvojenih medalja na europskim i svjetskim prvenstvima a vrhunce karijere imao je na Svjetskom prvenstvu u Calcutti 1975. gdje je s tri osvojene srebrne medalje bio najuspješniji natjecatelj čitavog prvenstva, te na SP-u u Pjongyangu 1979. godine gdje se u paru s Dragutinom Šurbekom okitio i svjetskim zlatom.
 
Posljednjih 30 godina, od 1989. godine, klub djeluje pod ravnanjem trenera i sportskog direktora Nikice Vukelje i u tom razdoblju po broju reprezentativaca Hrvatske, broju osvojenih  medalja na europskim prvenstvima te domaćim i međunarodnim uspjesima,  STK Aquaestil premetnuo se u jedan od vodećih hrvatskih klubova. 
 
- Najznačajniji ekipni uspjeh Ženskog stolnoteniskog kluba ostvaren je u sezoni 2001./2002., plasmanom u polufinale Kupa europskih prvaka, dva puta je igrao u polufinalima Kupa 'Nancy Evans', četiri puta osvojio je naslov državnog prvaka u ženskoj Superligi a osam puta bio je doprvak Hrvatske - kaže trener Nikica Vukelja.
 
- U posljednjih 30 godina, točno 20 članova kluba nosilo je reprezentativni dres, a devetero: Ivana i Bojana Poljak, Ivana Kovče, Sanda Škrtić, Cornelia Vaida, Andrea Bakula, Mirela Đurak, Ema Marn i Andrea Pavlović osvajale su medalje na europskim prvenstvima. Klupski i dugogodišnji reprezentativni trener Nikica Vukelja vodio hrvatske reprezentacije do pet ekipnih medalja na europskim prvenstvima, uključujući i do sada jedina dva ekipna zlata za hrvatski stolni tenis na europskim prvenstvima; 1997. u Topolcanyima i 1999. u Fridek Mysteku – ističe Vukelja te dodaje: - Dvije igračice kluba, Andrea Bakula i Cornelia Vaida, nastupile su na Olimpijskim igrama, a Andrea Pavlović i trener Nikica Vukelja prošle godine predstavljali su Hrvatsku na Youth Olympic Games održanim u Buenos Airesu.
 
STK Aquaestil poznat je i po izuzetno bogatoj međunarodnoj suradnji te je posljednjih godina često mjesto priprema reprezentativaca i reprezentativki: Švedske, Finske, Češke, Slovačke, Slovenije, Engleske, Nizozemske, Bjelorusije, Poljske, Brazila, Belgije i Italije. Od ove godine i ponajboljih mladih igrača i igračica Sjedinjenih američkih država i Kanade.   
 
Posljednjih dvadesetak godina STK Aquaestil najuspješnija je sportska udruga Karlovačke županije. Da li je STK Aqueastil u gradu na Mrežnici oduvijek vrednovan i cijenjen kao izvan svoga grada? Više o tome možda nekom drugom prigodom. Zasad neka ova informacija ostane u svečarskom tonu.
 
 PRENOSIMO KAportal/KAŠonline www.kaportal.rtl.hr