To ustvari više nije vijest, to je samo nova epizoda priče o hrvatskim navijačima. Jedan klinac, nema više od dvije godine sigurno, jurio je ispred dvorane sa hrvatskom zastavom koja je bila veća od njega – piše Dražen Pinević, novinar SN.
 
Klepio je tu i tamo nekog po nogama, pljeskao sam sebi. Perspektiva. Naravno da je izazvao opće oduševljenje. I brzo postao maskota.
 
Cijele obitelji iz Hrvatske uputile put Graza. Priključili su se domaćim Hrvatima u Austriji. Optimizam je bio na stotu, a kako drugačije. Bilo je i onih koji su se spustili sa skijanja na kojem su proveli lijepo prijepodne, jer vrijeme je u Austriji ovih dana na rubu briljantnog.
 
Zastave su bile na svojim mjestima - Tomislavgrad Misihovina, Tomislavgrad Graz, Derventa, Čitluk, Zagorci, Usora, Munchen, Imotski, Srakari, Vitez, Dobrinj, Prelog, Staro Petrovo Selo, Dubrovnik, Poličnik, Ludbreg, Miklavec, Ogulin, Rama, Paklarevo, Linz, Bijeli lavovi Zagreb… Priključile su im se Rijeka, Umag, Berlin, Đakovo, Goričan, Novi Travnik, Lobor, Karlovac, Bad Honnef, Nova Gradiška… Kako bi rekli navijači 'nek' se vidi da nas imaaa …'
 
Nije ih trebalo puno zvati na navijanje, brzo su se javili pjesmom 'Ovdje nitko nije normalan'. Službeni voditelj programa uglavnom je komunicirao s našim navijačima koji su ponovo ispunili Stadhalle u Grazu na veselje brojača novca, ali i za puno srce cijele Hrvatske. Bravo ljudi!
 
U zadnjem kolu A skupine Hrvatska u ponedjeljak u 20.30 sati igra sa Srbijom.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti FOTO Ante Čizmić/CROPIX