Mladi hrvatski skijaš Tvrtko Ljutić ostvario je najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri. U slalomskoj utrci na Zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM) u Lausanni (Švicarska) 17-ogodišnji član HSK Žuti mačak iz Zagreba zauzeo je odlično peto mjesto (1:17.91), zaostavši 1.81 sekundu za pobjednikom, Šveđaninom Adamom Hofstedtom.
 
Samo 13 stotinki dijelilo je Ljutića od pobjedničkog postolja, odnosno od brončanog Talijana Edoarda Saracca. Srebro je osvojio Švicarac Luc Roduit (1:17.42). Na startu slalomske utrke pojavilo se 77 natjecatelja, a u prvoj vožnji naš predstavnik bio je šesti. Unatoč zdravstvenim problemima koje je imao uoči utrke, smogao je snage poboljšati rezultat u drugom „laufu“ i stići nadomak olimpijskog odličja na ZOIM-u.
 
Velike mogućnosti u slalomu Tvrtko Ljutić je pokazao drugog dana Igara, kada je u kombinacijskom slalomu bio 12, a ukupno 20. u kombinaciji. 
 
Petog natjecateljskog dana na ZOIM-u nastupio je i naš hokejaš u inačici 3 na 3, Luka Banek. U polufinalnom ogledu njegova (nacionalno mješovita) momčad Brown (smeđa) poražena je od momčadi Red (crvena) 7-9. Tako će Banek i suigrači u srijedu igrati za brončano odličje, a suparnik im je momčad Black (crna). 
 
Biatlonac Sven Kuprešak zauzeo je 76. mjesto (od 99 sudionika) u sprintu na 7.5 km, dok je Nika Jagečić bila 82., a Doris Barićevac 90., također u biatlonskom sprintu, ali na 6 km i u konkurenciji 97 sudionica. 
 
ZOIM 2020: Luka Banek osvojio broncu s mješovitom hokejaškom momčadi Brown
 
Hrvatski hokejaš u inačici 3 na 3, Luka Banek (rođen 2005. u Zagrebu), osvojio je brončano odličje na 3. zimskim olimpijskim igrama mladih u Lausanni i St. Moritzu (9. - 22. siječnja). U borbi za 3. mjesto nacionalno mješovita momčad Brown (smeđa), za koju je nastupao i Banek, svladala je vršnjake iz momčad Black (crna) sa 6-5. Prva je to medalja koju je osvojio neki hrvatski sportaš ili sportašica na ZOIM-u, a u „smeđoj“ hokejaškoj momčadi, nastupili su igrači iz još 12 država ili nacionalnih olimpijskih odbora (Men's Mixed NOC Team 3-on-3). Skupa s Banekom broncu su osvojili: Sai Lake (Australija), Hugo Galvez (Francuska), Chu Xi Elvis Hsu (Hong Kong), Axel Ruski-Jones (Novi Zeland), Marlon Dacunto (Njemačka), Erik Potsinok (Estonija), Evan Nauth (Ujedinjeno kraljevstvo), Artur Seniut (Litva), Matyas Sapovaliv (Češka), Milan Ivady (Mađarska), Rastislav Elias (Slovačka) i Sebastian Aarsund (Norveška). 
 
Zlato je osvojila momčad Green (zelena), srebro momčad Red (crvena), a hrvatski trener Marko Valenčić, koji je vodio momčad Yellow (žuta), ostao je u utješnom redoslijedu od 5. do 8. mjesta. 
 
 HOO/Vinko Knežević