Prepune tribine, odlična navijačka atmosfera i fair play obilježili su malonogometni spektakl u Glini. Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja. – piše Ivan Žurić, novinar tportal.hr
 
Otvorenje se održalo pred punim tribinama u OŠ Glina. Sportska dvorana zamalo nije mogla ugostiti sve zainteresirane navijače na otvorenju Coca-Cola Cup u Sisačko-moslavačkoj županiji. Odlična navijačka atmosfera i fair play obilježili su malonogometni spektakl. Ekipe su nestrpljivo čekale početak natjecanja, a po prvi puta su na nogometni teren istrčale i djevojke. Coca-Cola Cup će od ove sezone uz podršku UEFA organizirati turnire za djevojke kako bi se najmasovniji svijet na svijetu propagirao i u ženskoj konkurenciji.  Nakon Gline, slijedi kvalifikacijski turnir u Topuskom. 
 
Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.000 ekipa.
 
Detaljan raspored natjecanja i kontakt osobu za vašu županiju i grad možete pronaći na: http://igremladih.hr/bs/coca-cola-cup-raspored
 
PRIJAVI SE I 'BUDI DIO IGRE'
 
Ekipe će se moći prijavit i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Prijave na turnir su besplatne i moguće su za dvije dobne kategorije u muškoj kategoriji: U-15 (2005. godište i mlađi) i U-18 (2002. godište i mlađi), te U15 u ženskoj kategoriji. Svaka ekipa može sudjelovati maksimalno s 10 igrača i voditeljem (odrasla osoba).
 
Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 200.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u više od sva desetljeća osjetile što su to sport, druženje i zabava.
 
Prijave su moguće do termina natjecanja u pojedinom gradu na: http://prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja.
 
Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranicama: “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/ 
 
 PRENOSIMO t-portal.hr FOTO/Promo fotografije