Uslijed izvanredne situacije koju je diljem svijeta uzrokovalo širenje pandemije korona virusa, Zagreb je pogodio i najjači potres u posljednjih 140 godina.
 
Stradao je jedan mladi život, brojni su ljudi ostali bez svojih domova, a ugrožene su i građevine koje su od izuzetne važnosti u svim vremenima, no sada su krucijalne – bolnice grada Zagreba, kao i njihovi pacijenti i medicinsko osoblje. Svjesni teške situacije, igrači i stožer hrvatske košarkaške reprezentacije odlučili su zajednički prikupiti sredstva te su za borbu protiv korona virusa i za sanaciju štete u Petrovoj bolnici uplatili nešto više od dva milijuna kuna!
 
 „Želja nam je pružiti podršku trenutačno najosjetljivijem dijelu sustava – zdravstvenom sektoru, kako bi i pacijenti i medicinsko osoblje koje se u ovoj krizi nalazi na prvim linijama obrane bili zbrinuti. Ovu smo akciju pokrenuli s nadom da ćemo pomoći i u borbi protiv korona virusa, ali i s obnovom i sanacijom zgrade Petrove bolnice, kao i s nabavkom potrebnih aparata, lijekova, odnosno svega onog što stručne osobe procijene da je primarno. Iako trenutno nismo fizički zajedno, srca su nam na istom mjestu – uz Hrvatsku i Zagreb", poručili su zajednički igrači i stožer reprezentacije.
 
U akciju su se uključili mnogi reprezentativci, poneki i bivši, kao i članovi stožera, no nitko se nije htio izdvajati poimence kako bi u prvom planu ostala sama akcija i želja da se pomogne najpotrebitijima, objavio je Hrvatski košarkaški savez.
 
 PRENOSIMO Direktno.hr FOTO arhiva HKS