Svjetska udruga sportskih novinara, AIPS, predlaže jedan vid predavanja na daljinu za mlade sportske novinare (do 30 godina) ili za one koji to žele postati u budućnosti. Pismo predsjednika AIPS-a, Giannija Merla, upućeno na adrese svih nacionalnih udruga sportskih novinara širom svijeta je u privitku.
 
AIPS i inače provodi tečajeve i škole za mlade novinare već dulji niz godina širom svijeta, na nekima su preko Hrvatskog zbora sportskih novinara već bili i mladi novinari iz Hrvatske, a ovo je samo novi vid suradnje. Radi se o AIPS eCollege programu, koji će biti odrađen u četvrtak, 2.travnja u 14:00 sati putem platforme ZOOM (besplatne i lako dohvatljive na bilo kojem kompjutoru ili laptopu). Kako ZOOM ima svoje ograničenje na max 100 sudionika, a AIPS eCollege je projekt za cijeli svijet, tako će se i prijavljivati na bazi "tko prije", ali kako ovo neće biti jedini termin, nego tek početak, ima šanse za sve. Dakako, osim termina uživo u četvrtak u 14:00 sati koji je odličan i za postavljanje pitanja, postojat će i snimka koju se kasnije može pogledati na Vimeu. Poznavanje engleskog jezika za praćenje predavanja ili i za postavljanje pitanja se podrazumijeva.
 
U četvrtak će naš prvi predavač biti Michael Payne, bivši šef marketinga Međunarodnog olimpijskog odbora i od 2012 šef marketinga Formule 1, dakle osoba koja i te kako ima što reći o sportu i svijetu sporta i marketinga, pa i u svjetsku nedavne odgode svih sportskih događaja širom svijeta, uključujući i OI u Tokiju.
 
Nadam se da u svojim sredinama imate zainteresiranih mladih ljudi do 30 godina starosti, koji se već jesu ili se žele posvetiti sportskom novinarstvu i koji će se htjeti prijaviti za ovaj termin i kako ćete među svojim novinarima, studentima i suradnicima proširiti informaciju. U budućnosti će eCollege predavanja imati mnogi sadašnji i bivši sportaši, sportski djelatnici, novinari, te svi koji imaju štogod reći o svijetu sporta, pa je dobro sudjelovati u tome, jer će se program AIPS eCollege nastaviti, sasvim sigurno i nakon ovog pandemijskog vremena.
 
 
Pismo predsjednika AIPS ... AIPS E-College letter to presidents
 
 
JURA OZMEC, predsjednik HZSN