U vrijeme kad nam se čini da je normalan život napravio pauzu, kad epidemija COVID-19 drži monopol nad vijestima u novinama i portalima, a sportske stranice nikada nisu bile tanje, donosimo pozitivnu vijest iz svijeta streličarstva.
 
Od 15. siječnja 2020. goli luk je službeno priznati stil na međunarodnim metnim natjecanjima, uz zakrivljeni i složeni luk. S time su se otvorile prijave svjetskih i europskih rekorda u ovome stilu. Prije nekoliko dana svjetska streličarska organizacija, World Archery, obznanila je prve rekordere, a među njima se našao i jedan iz Hrvatske. Pavle Vujasin, član Grebengradskih streličara iz Novoga Marofa, postavio je svjetski i europski, juniorski dvoranski rekord na 25 metara. 
 
Pavle trenira i gađa golim lukom tri godine, pod budnim okom svog trenera Zorana Marenčića, a do sada se uz mnogobrojne medalje s nacionalnih turnira može pohvaliti i s 12 nacionalnih rekorda. 
 
Streličarstvom se počeo baviti zahvaljujući bratu: 
- Počeo sam gađati 2017. godine, jer je moj brat trenirao te mi ga je bilo zanimljivo gledati. S vremena na vrijeme sam mu znao ukrasti luk, a streličarstvo sam zavolio s prvom ispucanom strijelom – kaže Vujasin.
 
Postizanje svjetskog rekorda je velika pohvala i poticaj za danji rad, a u tome ga ne može spriječiti ni ovo razdoblje prepuno zabrana i ograničenja. Naime, klub mu je posudio metu tako da može trenirati kod kuće, a za sva pitanja i savjete trener je uvijek na raspolaganju preko svih komunikacijskih kanala.
 
Uspješne sportske priče kao ova su samo dokaz da život u doba epidemije nije stao, predani i uporni sportaši pronalaze načine kako da ostanu u formi, jer ih ubrzo čekaju novi turniri, novi izazovi i novi rekordi koje treba poboljšati.
 
IZVOR Hrvatski streljački savez