Za potrebe očuvanja radnih mjesta u sportu Vlada RH je prenamjenom sredstava iz Središnjeg državnog ureda za šport namjenski osigurala 40 milijuna kuna pomoći sportskim klubovima koji za vrijeme epidemije koronavirusa ne mogu djelovati.
 
- Kako bi se dala maksimalna podrška očuvanju radnih mjesta u sektoru športa koji je iznimno značajan za Republiku Hrvatsku, usvojene su mjere financijske pomoći športskim organizacijama. Predviđenim mjerama navedeni dionici će za svoje radnike koji će biti definirani samim pozivom, a koji imaju ugovor o radu, moći zatražiti naknadu za plaće u iznosu do 3.250 kuna za mjesec ožujak te do 4.000 kuna za mjesec travanj i svibanj - rekao je državni tajnik za šport Tomislav Družak naglašavajući da će ovim mjerama biti obuhvaćeno gotovo tri tisuće korisnika.
 
Kako bi se krenulo u što hitniju realizaciju donesenih mjera Vlada RH je nakon sjednice u hitnu proceduru u Hrvatski sabor uputila Zakon o dopunama Zakona o sportu kojim će se regulirati usvojene mjere. Nakon usvajanja zakona u Hrvatskom saboru raspisat će se poziv i krenuti s isplatom naknada, a svi korisnici koji će zadovoljavati propisane uvjete svoje prijave će moći ostvariti putem aplikacije Središnjeg državnog ureda za šport.
 
Osim mjera o financijskoj pomoći, Zakonom o dopunama Zakona o sportu dopunit će se i  članak 61. koji propisuje donošenje propozicija i sustava natjecanja na način kako bi svi sustavi natjecanja bili regularni i provedeni u skladu sa Zakonom u vrijeme posebnih okolnosti u kojima se trenutačno nalazimo.
 
 PRENOSIMO HRT Sport FOTO Duško Jaramaz/PIXSELL