Očekivan je to ishod sastanka održanog u četvrtak, a Osječanin je nakon tri provedena sata u Makismiru pristao na sporazumni raskid ugovora. O uvjetima raskida, dakako, nije htio javno.

Ispred novinara nije izašao ogorčen, kazao je tek kratko da ne zna tko će ga naslijediti na klupi, a za rastanak je, citiramo ga, okrivio grešku u komunikacijskom kanalu. 
 
 - Nisam više trener Dinama, sporazumno smo raskinuli ugovor na obostrano zadovoljstvo. Zahvalio bih se svima u Dinamu, bio je to korektan raskid, a u ovom trenutku bih najviše zahvalio igračima, stručnom stožeru, liječnicima, navijačima. Odlazim iz kluba, a da se nisam ni s kim ni posvađao. Branio sam svoje određene odluke. Normalno da je teško, možda je moglo i drugačije završiti, ali dobro. Dinamu i budućem treneru želim sve najbolje - kazao je dosadašnji strateg Modrih i prokomentirao situaciju koja je dovela do sukoba: 
 
- Iznos koji je Dinamo ponudio nije bio ono što smo očekivali, nadali smo se drugačijoj komunikaciji, načinu, tajmingu. A da su igrači uvijek pomagali, pomagali su, trebam li to uopće napominjati? Bili su humanitarno aktivni i u ovoj situaciji - naglasio je Bjelica i na kraju istaknuo:
 
- Sa Zdravkom Mamićem se nisam posvađao, čitavo ovo vrijeme mi je zapravo bio podrška. A to što je objavio javno moju plaću, ma više to nije ni važno. Cjelokupna situacija vezena uz koronavirus dovela je do loše komunikacije. Pamtim samo lijepe dane - zaključio je Osječanin. 
 
 PRENOSIMO Večernji list FOTO Marko Prpić/PIXSELL
 
Podsjećamo, Nenad Bjelica je dobitnik HZSN-ovog priznanja za suradnju s medijima u 2019. godini.