Udruga Dinamo to smo mi najavila je danas pokretanje velike humanitarne akcije za pomoć Klubu roditelja nedonoščadi Palčići i nabavku potrebne opreme za novi odjel neonatologije, prerano rođenih beba, gdje su nakon potresa u Zagrebu vraćeni.
 
U toj akciji aktivirali su najbolje hrvatske sportaše diljem Hrvatske, Europe i svijeta s kojima od idućeg tjedna pokreću veliku akciju Humanitarne tombole. 
 
- Svi znamo kako su navijači Dinama tog jutra između ostalog iznosili i spasili desetak inkubatora i ostale opreme. Sad je vrijeme da se vrate inkubatori u Petrovu. Dinamovi navijači imaju bogatu povijest akcija i suradnje s Klubom roditelja Palčić gore i čim smo čuli da su otvorili račun za skupljanje sredstva za novu potrebnu opremu, krenuli smo s idejama kako im pomoći. Na kraju smo osmislili tombolu na kojoj će se naći dresovi, rekviziti i ostale vrijedne stvari najboljih hrvatskih sportaša - rekao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge Dinamo to smo mi.
 
Pozvao je sve navijače Dinama, ali i druge građane da se odazovu akciji i pomognu u nabavci vrijedne opreme za prerano rođenu djecu u Petrovoj bolnici. 
 
- Tombola će zasad biti na online platformi na stranici http://tombola.dinamotosmomi.com i svaka donacija će odmah sjedati na račun Kluba roditelja nedonoščadi Palčić gore. Već sad 'u bubnju' se nalazi respektabilan broj dresova i rekvizita naših sjajnih sportaša, ali ovom prilikom pozivam sve koji se žele priključiti da se jave i pomognu kako bi se 'Palčići' što prije vratili u Petrovu. Mi ćemo redovno objavljivati tko se priključio akciji, a o izvlačenju ćemo vas obavijestiti naknadno, ovisno o mjerama vlade vezanim za javna okupljanja - kazao je Čošić dodavši da je ideja da i na tom koncertu sportaši sudjeluju u call centru i tako dodatno pomognu akciji.
 
Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore” Željka Vučko kazala je kako je potrebno kupiti za odjel desetak inkubatora, respiratora i ostale opreme. 
 
- Vrijednost ove opreme koju nabavljamo je oko 4 milijuna kuna. Mi smo dosad skupili oko 900 000 kuna, a vjerujem da će ova akcija pomoći našem cilju. Hvala svakom sportašu koji je nešto donirao, hvala svakom građaninu koji će se uključiti u akciju. Ovo je zaista prava sinergija sportaša i navijača - kazala je Željka Vučko.
 
Svjetski prvak u gimnastici Tin Srbić donirao je svoj dres u kojem je osvojio nekoliko prvih medalja. 
 
- Čim su me dečki kontaktirali i rekli ideju, odmah sam pristao i ponudio im se pomoći. Hvala njima na ovoj akciji, ali hvala svima koji će biti dio nje. Pozivam i ovom prilikom sve kolege sportaše da se odazovu akciji, neka se jave i meni i dečkima iz Udruge sa svojim suvenirima da napunimo bazu na jednom mjestu da pokrenemo lavinu - rekao je Tin Srbić.
 
Osim njega, kazano je kako će između ostalog na humanitarnoj tomboli u početku biti ponuđene kopačke Velimira Zajeca iz 1982. godine, dresovi srebrnih Zlatka Dalića i Marka Pjace, startni broj skijaša Filipa Zubčića, dresovi nogometaša Filipa Benkovića, Marka Roga, Nikole Katića, košarkaškog reprezentativca Krune Simona, reket tenisača Ive Karlovića, ali i mnogih drugih sportaša.
 
 PRENOSIMO GOl.hr FOTO Borna Filić/PIXSELL