U prvoj fazi, koja počinje 27. travnja, između ostalog omogućuju se treninzi sportaša i sportašica prve i druge kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja – piše Ivana Lukačić, novinarka HRT-a.
 
Državni tajnik za spor Tomislav Družak nije optimističan što se tiče povratka gledatelja na stadione, a prokomentirao je i domaća natjecanja, u nekima je sezona već zaključena.
 
- Vrlo je vjerojatno da ćemo gledati sport i onaj početak iduće sezone bez gledatelja. Hoće li tako biti cijelu sezonu, teško je reći. Prema najavama i to je opcija. Što se tiče domaćih natjecanja i ove natjecateljske sezone, neki savezi su već donijeli odluku. Nogomet i vaterpolo imaju želju i mogućnost nastaviti prvenstvo.
 
U ponedjeljak su otvorene prijave za potpore sportskim djelatnicima u sklopu očuvanja radnih mjesta.
 
- Dosad je pristiglo preko 260 prijava pravnih osoba, klubova i sportskih udruga. Prijavljeno je 600-tinjak radnika na koje klubovi imaju pravo ostvariti potporu, a već je isplaćeno 210.000 kuna. Sredstava još ima, a od prijave do isplate su potrebna dva do tri dana - zaključio je Družak.
 
 PRENOSIMO HRT Sport FOTO Sanjin Strukić/PIXSELL