Sportaše prve i druge kategorije čine osvajači medalja na najvećim svjetskim natjecanjima, ali i oni koji imaju visok međunarodni rejting u svom sportu – piše Dražen Brajdić, novinar VL.
 
Poput krojača, postolara, bravara, knjižničara .... Od ponedjeljka će se svom "redovnom poslu" vratiti i vrhunski sportaši.
 
U sklopu prve faze popuštanja mjera zaštite od epidemije koronavirusa - koja započinje u ponedjeljak 27. travnja - omogućuju se treninzi sportaša i sportašica prve i druge kategorije te seniorskih ekipa u najvišem stupnju natjecanja. 
 
Sportaše prve i druge kategorije čine osvajači medalja na najvećim svjetskim natjecanjima, ali i oni koji imaju visok međunarodni rejting u svom sportu. U nekim sportovima on se mjeri plasmanima do osmog mjesta, a drugih, kao što su tenis i stolni tenis, po rang-listama. 
 
- Ovo je dobra vijest za naše evidentne, predolimpijske i potencijalne olimpijske kandidate koji sada mogu početi trenirati na sportskim objektima, ali uz poštivanje epidemioloških mjera i najviših higijenskih standarda. Njima će to omogućiti da se vrate u sportsku formu i da, bude li ove godine u njihovim sportovima međunarodnih natjecanja, budu konkurentni - reakcija je Josipa Čopa, glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora.
 
Odluka Vlade RH znači da od ponedjeljka trenirati mogu i svi nogometni, košarkaški, rukometni, odbojkaški, vaterpolski i hokejski prvoligaši, ali uz poštivanje mjera socijalne distance i najviših higijenskih standarda koji podrazumijevaju dolazak u opremi primjerenoj za trening, nekorištenje istih svlačionica, bezkontaktno vježbanje, dezinfekciju rekvizita ...
 
 PRENOSIMO Večernji list FOTO Sanjin Strukić/PIXSELL