Kako to obično biva, za prva tri proljetna kruga na jarunskom jezeru, Valent i Martin zaradili su žuljeve – tekst i foto Dražen Brajdić, novinar VL.
 
Nakon šestotjedne pauze olimpijski pobjednici Valent i Martin Sinković u dvojcu bez kormilara ponovno su na vodi.
 
Iz epidemioloških razloga i u sklopu sportskog centa Jarun sportašima je bilo zabranjeno trenirati pa su ponajbolji svjetski veslači s oduševljenjem dočekali odluku Vlade RH i Nacionalnog stožera Civilne zaštite o otvaranju sportskih objekata za sportaše prve i druge kategorije.
 
Kako je rekao njihov trener Nikola Bralić bio je to medijski najposjećeniji trening u 45 godina njegove trenerske karijere, što pak govori i o statusu braće Sinković, ali i o silnoj želji da se nešto počne u sportu događati. 
 
Kako to obično biva, za prva tri proljetna kruga na jarunskom jezeru, Valent i Martin zaradili su žuljeve no to je nešto čime se oni suočavaju svako proljeće pa tako i sada prigodom izlaska iz treninga karantenskog tipa.
 
Jedino veslačko natjecanje koje je najavljeno za ovu godinu jest europsko prvenstvo u listopadu koje će braći Sinković i treneru Braliću služiti kao orijentir u planiranju i programiranju treninga.
 
 PRENOSIMO Večernji list