Imam Avdić je državna prvakinja i rekorderka u plivanju, a on je njen otac, oslonac i trener, a zajedno probijaju granice čak i one koje im pandemija nametne. U plasteniku? – piše Eva Grgić, novinarka 24 sata.
 
U selu Matuzići pokraj Doboja u bazenu ispod plastenika tata i kćer, Evelin i Iman (12) Avdić, svakodnevno treniraju plivanje ni manje ni više nego li u - plasteniku. Doslovno. U jedan manji dio natkriven plastikom postavljen je bazen u kojemu trenira državna prvakinja BiH.
 
Iman je u razgovoru za N1 televiziju objasnila kako je skupa sa svojim ocem plastenik pretvorila u adekvatan bazen za treniranje i koliko joj to zaista pomaže da održi formu.
 
Zbog epidemije Covid-19 virusa, bazeni su zatvoreni i ovo je jedini način da Iman Avdić održi formu. U bazenu veličine 3x2 metra Iman trenira dnevno po nekoliko sati uz instrukcije tate Evelina Avdića koji je inače profesor sporta i tjelesnog odgoja.
 
Iman je državna prvakinja i rekorderka u plivanju, a obilježila je Otvoreno zimsko prvenstvo BiH na malim bazenima pred kraj 2019.
 
Prvog dana se istakla u disciplini 1.500 metara kraul, gdje je u kategoriji kadeta postavila novi rekord BiH, popravivši ga za čak tri minute. Njeno vrijeme od 18:09.13 sekundi ujedno je i mlađi juniorski rekord. U finalnom dijelu natjecanja postavila je novi kadetski i mlađi juniorski rekord u trci na 200 metara mješovitim stilom (2:22.84). Drugi dan je u disciplini 100 metara mješovito popravila vlastiti rekord u kvalifikacijiama, a u finalu je oborila bh. rekord nakon što je osvojila titulu u kadetskoj konkurenciji (1:07.51). U nastavku prvenstva postala je vlasnica kadetskog rekorda u disciplini 100 metara slobodno s vremenom 59.45, gdje je prvi put jedna plivačica otplivala ispod minute u ovoj uzrasnoj kategoriji. U finalnoj utrci 400 metara mješovitim stilom još je oborila kadetski i mlađi juniorski rekord s vremenom 5:02.21.
 
 PRENOSIMO 24 sata FOTO Armin Durgut/PIXSELL