'Čestitamo organizatorima, našli su vremena i mogućnosti čak i u ovo vrijeme korone organizirati uspješnu akciju, a ja sam uvjeren da ćemo desetu jubilarnu akciju opet odraditi na Poljudu' kazao je Brbić – piše Tomislav Gabelić, novinar 24 sata.
 
Splitsko sportsko srce pokazalo je još jednom svoju veličinu, u lancu humanosti prikupljene su 62 doze krvi te tako barem malo ublažene potrebe za svim krvnim grupama u KBC-u Split. Na apeli iz splitske bolnice koji je upućen svim dobrovoljnim darivateljima krvi prvi su se odazvali splitski sportski novinari okupljenih u '4N', koji su animirali sportaše i klubove, Olimpijce i sve građane koji su se odazvali u velikom broju akciji koju je proveo splitski ogranak Crvenog križa.
 
- Ovo nam je deveta po redu akcija darivanja krvi, svaka prethodna je bila rekordna, pa je tako bila i ova. Približili smo se ukupnoj brojci od 350 darovanih doza krvi i nadamo se da ćemo tu brojku preskočiti iduće godine, na jubilarnoj desetoj akciji – poručili su četvorica splitskoj sportskih novinara, organizatori akcije.  
 
Iako je zbog problema prouzročenih korona virusom izostalo gostoprimstvo Hajduka i akcija je morala biti organizirana u Osnovnoj školi Mejaši umjesto na Poljudu, nije izostao doprinos Hajduka. Među prvima su se na akciju odazvali predsjednik Marin Brbić i sportski direktor Ivan Kepčija, ali i neki zaposlenici. Stigli su i Olimpijci, Milivoj Bebić, Željko Jerkov, Petar Metličić, Deni Lušić, Josip Reić ...
 
- Čestitamo organizatorima na ovoj hvale vrijednoj akciji, našli su vremena i mogućnosti čak i u ovo vrijeme korone organizirati uspješnu akciju. Uvjeren sam da će deseta jubilarna akcija ponovno biti na Poljudu. Hajduk će se uvijek odazivati ovakvim akcijama i pomoći koliko je to u našoj mogućnosti – kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.
 
- Kao dugogodišnji darivatelj krvi veselim se što sam imao prilike odazvati se ovoj akciji. Veseli me što nas ovakve stvari dodatno zbližavaju. Što se tiče prve momčadi oni rade po posebnom režimu i nisu mogli doći podržati akciju za sada su po petorica plus trener na treninzima, ali očekujemo da će Savez uskoro odobriti treninge u punom obimu i zakazati nastavak sezone – kazao je Ivan Kepčija.
 
Čast olimpijaca branio je legendarni vaterpolist Milivoj Bebić.
 
- Svi znamo koliko akcije darivanja krvi mogu spasiti života i zbog toga se redovito odazivamo kao Splitski klub Olimpijaca na ovakve akcije. Neko aktivno, kao što sam ja napravio danas, a oni koji zbog zdravstvenog stanja ili godina ne mogu, barem podrškom, što je također jako važno – kazao je Bebić.
 
Za sve davatelje organizatori su osigurali obroke okrijepe i piće, kao i sve što je potrebno da se  akcija odvije sigurno i u skladu s novonastalom situacijom, dakle maske, rukavice, dezinficijense ... Svi darivatelji drobili su vrijedne poklone, posebno oni koji su dali krv prvi put, a najsretniji je otišao kući s dresom Hajdukovog prvotimca Stanka Jurića.
 
- Zahvalili bi se našim vjernim sponzorima tvrtkama Tommy, Atlantic Grupa, Heineken Hrvatska, Apfel i OTP banka koji su osigurali vrijedne poklone za sve koji su došli na naciju - zaključili su splitski sportski novinari '4N''
 
 PRENOSIMO 24 sata FOTO 4N