Nastavak sezone Plazma Sportskih igara mladih, najveće amaterske sportske manifestacije u Europi očekuje se 25. svibnja, a sve aktivnosti provodit će se u skladu s uputama Stožera civilne zaštite RH – piše Mladen Ivančić, novinar portala eVarazdin.hr
 
Podršku nastavku sezone uputili su mnogobrojni ambasadori i prijatelji Igara: proslavljeni svjetski nogometaš Luis Figo, Darijo Srna, Slaven Bilić i najdugovječniji ambasador Igara Predrag Mijatović. 
 
- Dragi moji prijatelji iz Sportskih igara mladih iz Srbije, Bosne i Hrvatske, vjerujem da ste nestrpljivi za povratak na sportske terene, pa tako i ja. Jedva čekam i radujem se nastavku Igara uskoro. Navijam za sve vas - više od 200.000 sudionika svake godine. Do tad, ostanite kod kuće i budite zdravo - istaknuo je Luis Figo u svojoj poruci iz Madrida.
 
Podršku  iz Slovenije poslao je Aleksander Čeferin, Predsjednik UEFA koja je od ove godine partner Plazma Sportskih igara mladih u promociji ženskog nogometa ‘’ Veselim se nastavku sezone Sportskih igara mladih
 
Johannes Hahn, povjerenik Europske komisije za budžet i administraciju i ambasador Igara priključio se porukama o važnosti bavljenja sportom u svojim domovima, te istaknuo nestrpljenje za nastavkom sezone Igara.
 
Darijo Srna osvrnuo se najviše na nogometnu tematiku: ‘’Za razliku od mnogobrojnih otkazanih svjetskih i lokalnih sportskih natjecanja sretan sam što će Plazma Sportske igre mladih uskoro nastaviti svoju sezonu. 10 sportskih disciplina i slobodne prijave za sve te moj najdraži Coca-Cola Cup u nogometu uskoro vas očekuju’’.
 
NOVI AMBASADORI
 
U veliku obitelj istaknutih sportaša ambasadora Plazma Sportskih igara mladih u travnju su se priključili i najpoznatiji svjetski rukometaši Nikola Karabatić, Domagoj Duvnjak te Luka Karabatić. 
 
- Sretan sam što sam postao dio obitelji sportaša koja se veseli svim vašim uspjesima. Jedva čekam nastavak rukometne sezone, ali i nastavak Igara kako bi se mogli družiti na sportskim terenima diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije - istaknuo je Duvnjak.
 
Svi su se priključili i velikoj preventivnoj kampanji  #KodKuceJeZakon koju su među prvima podržali nogometne zvijezde Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Sven Göran Erikkson. Cilj je osvijestiti sve građane na važnost očuvanja zdravlja i ostanka u svojim domovima, ali i pružiti podršku djeci i omogućiti im edukativne i zabavne sadržaje putem digitalnih kanala.
 
 PRENOSIMO eVaraždin.hr FOTO/Igre mladih