Krunoslav Capak i Zoran Bahtijarević gostovali su u HNTV-ovoj emisiji Mali nogometni razgovori, a glavna tema bio je skorašnji nastavak događanja u HNL-u koji je predviđen za kraj, odnosno početak lipnja ... 
 
- Kada bi neki nogometaš bio pozitivan, svi njegovi bliski kontakti u zadnjih 48 sati trebali bi ići u samoizolaciju. To bi, prevedeno značilo, da taj klub vjerojatno više ne bi mogao sudjelovati u natjecanju - izjavio je doktor Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 
Odbacuje ideju gledatelja na tribinama ... 
 
- Idemo korak po korak, jer ispunjene tribine na nogometnim utakmicama po nama su pri samom vrhu rizika u ovom trenutku. Fizička distanca ključna je mjera u ovoj borbi koju vodimo i time na najbolji način zaustavljamo širenje. Zbog toga još ne možemo donijeti mjeru da gledatelji mogu prisustvovati utakmicama - rekao je između ostaloga dr. Capak.
 
Liječnik hrvatske reprezentacije pozvao se na analize sa zapada koje pokazuju da nogomet nije rizičan sport ... 
 
- Ali on to postaje u svlačionicama i u zatvorenim prostorijama gdje ima dosta osoba. Nogomet kao sport nije rizičan. Potvrdile su to i analize iz Njemačke, Danske i Engleske. Bliski kontakt tijekom utakmice ne traje dugo i oni nisu česti - dodao je Bahtijarević.
 
Cijeli razgovor možete poslušati ovdje: https://youtu.be/HlfXSbsO0Qg
 
 PRENOSIMO Sportske novosti FOTO Screenshot/HNTV