Unatoč višemjesečnoj otežanoj komunikaciji uslijed svjetske pandemije Covid-19, sportski prijatelji pronalaze puteve i načine za uspostavu ili nastavak suradnje.
 
U Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stigao je na potpis Sporazum o sportskoj suradnji s Korejskim olimpijskim odborom (Korean Sport&Olympic Committee), dogovoren prošle godine tijekom gostovanja južnokorejskog izaslanstva Hrvatskoj.
 
Četverogodišnji Sporazum o suradnji, koji je iz Seula odaslan s potpisom čelnika Korejskog olimpijskog odbora Leeja Kee-Heunga, u petak je potpisom potvrdio i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša
 
Suradnja podrazumijeva međusobnu stručnu i savjetničku pomoć u širokom spektru sportova, ali gotovo je sigurno da će jedan sport biti u središtu pozornosti - taekwondo. Sredinom prošle godine u Hrvatskoj je boravio posebni izaslanik korejskog ministra kulture, turizma i sporta, Shin Kinam, koji je skupa sa suradnicima posjetio Rijeku, želeći u ovogodišnjoj europskoj prijestolnici kulture promovirati korejski nacionalni sport - taekwondo. Nakon toga, još jednom su Korejci iskazali naklonost Hrvatskoj. Kao uvod u ovaj sporazum poslužila je i listopadska donacija tamošnje tvrtke Nassau - 500 lopti sportu na lokalnoj razini u Republici Hrvatskoj. 
 
Ovo je 22. memorandum ili sporazum o suradnji koji je HOO dosad potpisao s nacionalnim olimpijskim odborom druge države.
 
 Izvor HOO