Na današnji dan, 25. svibnja prije 25 godina napustio nas je velikan zadarske, hrvatske, europske i svjetske košarke Krešimir Ćosić – piše Željko Kapelari, novinar HRT-a.
 
Krešo je preminuo 1995-te godine u američkom Baltimoreu, prerano, od raka limfoma, s nepunih 47 godina života. Koliko je bio velik i ispred svog vremena rekao nam je jedan od njegovih najboljih prijatelja košarkaški trener Josip Pino Grdović:
 
 - Bili smo u AEK-u, a stigao je poziv Real Madrida. Tamo nismo bili plaćeni a Real je nudio sve. U međuvremenu stigao je poziv iz Zadra, zvao ga je pokojni Mime Sobin. Zadar je u problemima, jedino ga ti možeš izvući. Nije razmišljao niti trenutka, vratili smo se u Zadar, i odatle ide ona uzrečica 'Zove Real ali zove i Zadar'. Njemu je Zadar bio sve, ispred svega, Hrvatska i prijatelji.
 
Prije svega Krešo je najviše volio svoj Zadar kako je rekao Grdović. To su nam potvrdili i njegovi prijatelji, sportski novinar Drago Marić te bivši suigrač Branko Skroče.
 
Drago Marić: „Njegove posljednje riječi su bile da mi je samo još jednom proći Kalelargom i vidjeti moj Zadar”.
 
Branko Skroče: „Kao grad smo stršili uvijek kao mala sredina, košarkaški jaka. Uvijek je bilo onih koji su pokušali osporiti našu vrijednost i ljubav prema Zadru i košarci. Tada sam ga nekoliko puta vidio ljutog, jednostavno, nikome nije dozvoljavao da kaže bilo koju ružnu riječ o Zadru”.
 
 PRENOSIMO HRT Radio Zadar