Teniske zvijezde u lipnju u Zadru na inicijativu Novaka Đokovića u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom kao kao najljepša razglednica za početak ljetne turističke sezone.
 
Najljepša razglednica za početak ljetne turističke sezone u Hrvatskoj! Neki od najboljih tenisača svijeta igrat će na seriji turnira od 13. lipnja do 5. srpnja pod nazivom Adria Tour, a jedan od gradova domaćina bit će Zadar. Organizator turnira je prvoplasirani tenisač svijeta Novak Đoković, koji je okupio neke od vodećih igrača današnjice, među kojima su i hrvatski tenisači. Prvi turnir bit će odigran na igralištima TC Novak u Beogradu 13. i 14. lipnja, vikend potom je u zadarskom Višnjiku (20. i 21. lipnja), a potom seli u Crnu Goru (27. i 28. lipnja), te Banja Luku (3. i 4. srpnja).
 
Među ostalima, sudjelovanje su, na barem jednom od natjecanja, osim pokretača inicijative Novaka Đokovića potvrdili vodeći hrvatski tenisači, predvođeni Bornom Ćorićem i Marinom Čilićem, zatim Austrijanac Dominic Thiem, Bugarin Grigor Dimitrov...
 
Radi se o humanitarnom natjecanju, s kojeg će, među ostalim, prihod biti usmjeren programima za razvoj i obrazovanje djece, a u sportskom smislu bit će odlična prilika za mečeve na najvišoj razini u vrijeme dok je stanka u službenim natjecanjima zbog koronavirusa.
 
Igrat će se po skupinama, pa će svaki tenisač imati dva meča u subotu, te jedan u nedjelju, kada će na rasporedu biti finale između dvojice najboljih. Predviđeno je da se igra na dva dobivena seta na četiri gema.
 
 PRENOSIMO Gol.hr FOTO Frank Molter/DPA/Pixsell