Budite s AIPS-om na Svjetski dan sportskih novinara, 2.srpnja, u 14:00 sati. Ukoliko ste zainteresirani sudjelovati, molimo da nam javite do 30. lipnja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Svjetska udruga sportskih novinara, AIPS, je usred korona krize reagirala iznimno brzo, moderno, globalno i učinkovito. Organizirano je AIPS e-Učilište, niz od 14 predavanja putem platforme Zoom. Sudjelovalo je gotovo 100 mladih novinara iz 45 zemalja sa svih kontinenata, 2 puta tjedno, učeći o sportu, o sportskim sustavima, o sportskome pravu, uz izvrsne mentore, definirajući kako se sportski novinar mora ponašati, kako pitati, što ponuditi javnosti. 
 
Gosti e-Učilišta bili su vrhunski sportaši i e-sportaši, pravnici, sportski dužnosnici, doping stručnjaci, odnosno oni koji o svakom segmentu sporta imaju što za reći i koji su na pitanja mladih novinara odgovarali iskreno, otvoreno, ne gledajući na sat ili se skrivajući. To je svakako jedan od najvećih uspjeha AIPS-a u povijesti projekta Mladi izvjestitelji, koji postoji dugi niz godina i koji je do sad bio vezan za velika natjecanja na koja su mladi sportski izvjestitelji putovali i učili na licu mjesta kako se rade sportske stranice, minute ili fotografije.
 
Potaknuti time, AIPS je ove godine odlučio proslaviti Svjetski dan sportskih novinara, 2. srpnja, također putem Zoom platforme. O problemima sportskoga novinarstva, o idejama za budućnost, o projektima koje AIPS planira, sve to tijekom e-Konferencije, 2.srpnja 2020. u 14:00 sati možete saznati od vodećeg čovjeka AIPS-a, Giannija Merla i njegovih suradnika. Pitanja će biti moguće postaviti, ali zbog očekivanog broja od nekoliko stotina sportskih novinara možda neće biti odgovorena odmah.
 
Budite dio povijesti!