Korak za Modrima zadržao je Bayern, koji je proslavio osmi uzastopni i ukupno 14. naslov – piše Damir Dobrinić, novinar SN.
 
Hrvatska ima trenera najdominantnijeg kluba 21. stoljeća u europskim nacionalnim nogometnim ligama. Zoran Zekić, 46-godišnji stručnjak iz Osijeka, trener je Šerifa iz Tiraspola, nedodirljivog kluba u Moldaviji. Od sezone 2000./01. do 2019. godine, kad je prvenstvo odigrano u kalendarskoj godini, klub iz glavnog grada Pridnjestrovlja ili Transnistrije, kako vam je draže, osvojio je 18 od mogućih naslova prvaka Moldavije. Dominacija Šerifa prekinuta je tek dva puta, prvak 2011. bila je Dacia, a 2015. Milsami. No ni Igor Jovićević ne može se požaliti, ni njegov aktualni klub ne zaostaje puno.
 
Dinamova 15. titula u posljednjih 20 godina iz sezone 2019./20. najtrofejniji hrvatski klub gura na treće mjesto najdominantnijih klubova u elitnim rangovima pod okriljem UEFA-e. Ispred Modrih je i klub pod sadašnjim nazivom Lincoln Red Imps, koji je od 2001. bio 17 puta prvak Gibraltara. Početkom stoljeća taj se klub zvao i Newcastle FC, a u posljednjih 20 godina dvaput je ostao bez titule prvaka (Gibraltar United i Europa). U biti triput, jer Lincoln neće osvojiti ni naslov u sezoni 2019./20. budući da je prvenstvo prekinuto. Savez je odlučio da neće proglašavati prvaka, a u Ligu prvaka poslao je Europu, vodeću momčad prvenstva uoči prekida.
 
Dinamo Zagreb je, pak, ostao bez četvrtine mogućih prvenstava u ovom stoljeću. Hajduk je osvojio tri od tih pet prvenstava, prvo 2001. godine pa 2004. i posljednji put 2005. godine. Dugo Splićani čekaju na novi naslov prvaka, s kojim se u posljednjih 20 godina mogu pohvaliti još dva hrvatska kluba. Zagreb je senzacionalnu titulu osvojio 2002., a tek nešto manje iznenađujući bio je konačni trijumf Rijeke 2017. godine.
 
Na 15 titula od 2001. ove je sezone došao Celtic, koji je za zelenim stolom došao do devetog uzastopnog naslova prvaka Škotske. Rangers je, naravno, ostao pet naslova u tom razdoblju. Na 15 je u ovom trenutku i najdominantnija grčka momčad Olympiacos, ali društvo iz Pireja uskoro će prestići kolege iz Zagreba. Olympiacos gazi sve pred sobom ove sezone u grčkom prvenstvu i nova titula, ukupno već 45. u povijesti, sigurno mu neće izmaći. S ukupno 16 naslova od 2001. Crveno-bijeli će preskočiti zagrebački Dinamo na toj ljestvici.
 
Korak za Modrima zadržao je Bayern, koji je proslavio osmi uzastopni i ukupno 14. naslov u zadnjih dvadeset godina, a u ostalim najjačim europskim ligama Paris SG se ove sezone (prvenstvo je ranije prekinuto) izjednačio s Lyonom sa sedam naslova u 21. stoljeću, Manchester United će i dalje ostati vodeći u Engleskoj sa sedam, dok Barcelona u Španjolskoj i Juventus u Italiji u ovom prvenstvu ganjaju 11. titulu u protekla dva desetljeća.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti FOTO Damir Krajač/CROPIX